preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Projekt energetske obnove školske zgrade

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Vijesti

PROTOKOL O ORGANIZACIJI NASTAVE U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./21.

Molim Vas da zajedno sa svojim učenicima proučite Protokol o organizaciji nastave

  1. Učenici – putnici dolaze organiziranim prijevozom.

Zasebno se prevoze učenici RN i zasebno učenici PN koji pohađaju matičnu školu Bednja. Prijevoz je organiziran u istom vremenskom periodu kao i prošle školske godine.

PŠ Vrbno – učenici – putnici prevoze se jednim prijevozom.

Svi učenici – putnici dužni su se pridržavati uputa za javni prijevoz (obavezno nošenje maski i održavanje socijalne distance).


  1. Prilikom dolaska u dvorište škole učenici su se dužni grupirati po razrednim odjelima uz održavanje socijalne distance.

Učenici koji nisu putnici dolaze u dvorište 10 minuta prije početka nastave te također poštuju gore navedena pravila.

  1. Učitelji koji određenom razredu predaju određeni dan 1. nastavni sat dolaze ispred škole te pojedinačno – počevši od 5., odnosno o 1. razreda u vremenskom razmaku od 5 minuta pozivaju razredne odjele u školu.
  2. Svi učenici prilikom ulaska u školu dezinficiraju cipele i ruke osiguranim dezinfekcijskim sredstvima uz nadzor učitelja te nakon toga odlaze do svojih garderobnih ormarića – odnosno razreda (1. i 2. razred) gdje mijenjaju obuću, odlažu stvari te odlaze do svojih učionica. Prilikom ulaska u učionice učenici PN odlažu stvari te dezinficiraju ruke, a učenici RN peru ruke sapunom i vodom. Nakon toga odlaze s učiteljem na zajutrak (odvojene grupe po RO). Tokom boravka u holu škole i hodnicima škole svi učenici dužni su nositi maske – učenici RN prilikom boravka u učionici NE nose maske, dok učenici PN prema uputama HZJZ nose maske tijekom boravka u školi.

(Ako se epidemiološka situacija poboljša iste će biti ukinute).

  1. Učenici ne napuštaju učionice bez dozvole učitelja, te za vrijeme odmora ne izlaze iz učionica – izuzev organiziranog odlaska u blagovaonicu.

Odlazak u toalet je individualan uz vođenje evidencije (vodi učitelj) kako isti ne bi bio zlorabljen (odnosi se na predmetnu nastavu).

  1. Svaki razredni odjel boravi u jednoj učionici – u učionicu ulaze predmetni učitelji koji se smjenjuju prema rasporedu. Održavanje nastave i raspored složeni su – koliko je to bilo moguće u blok-satove prema preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja (kontakt sa što manje učitelja u jednom danu).

Učenici RN cijelo vrijeme provode sa svojom učiteljicom, izuzev održavanja izbornih predmeta i glazbene kulture kad u njihov razred ulazi predmetni učitelj koji obavezno nosi masku.

  1. Raspored korištenja učionica

VRBNO – matična učionica

BEDNJA – razredna nastava – matična učionica

  • Predmetna nastava

5.a – učionica hrvatskog jezika (prizemlje)

6.a – učionica engleskog jezika ( kat)

7.a – učionica geografije (prizemlje)

8.a – kabinet kemije i biologije (kat)

8. Prehrana u školskoj kuhinji:

PREDMETNA NASTAVA  -     5.a i 6.a - 10:20 h  – 10:40 h   

                                      7.a i 8.a - 10:50 h - 11:10 h

Obavezna dezinfekcija ruku, držanje socijalne distance kod podjele hrane, te kod konzumiranja hrane. Za gore navedeno odgovoran je učitelj koji u navedenom vremenu radi u tom razredu uz pomoć dežurnog učitelja u tom danu.

RAZREDNA NASTAVA:

1.a i 2.a  -  11:20 h – 11:35 h

3.a i 4.a -  11:45 h - 12:00 h

Identična pravila i postupci navedeni  kod učenika PN.

9.Odlazak kućama

Nakon završetka nastave učenici napuštaju školsku zgradu. Dužnost je učitelja koji održava zadnji nastavni sat ispratiti učenike pojedinog RO iz škole i to u vremenu kada ne izlaze ostali RO. (Ne treba se držati školskog zvona – dobiveno je na vremenu za prehranu i selektivni ulazak i odlazak učenika iz školske ustanove zakonskom mogućnošću da školski sat traje 40 minuta.

Učenici koji čekaju prijevoz kućama dužni su držati socijalnu distancu, te pripremiti maske, dok je učitelj koji je taj dan dežuran na autobusnoj stanici dužan upućivati učenike na odgovorno i pravilno ponašanje.

10. Prema preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja i prema odluci Učiteljskog vijeća OŠ Franje Serta Bednja nastava DOP-a, DOD-a i IN-e  održavati će se online.

U PŠ Vrbno ovi satovi održavaju se u školi.

11. VAŽNO ZA RODITELJE

a) Sukladno uputama HZJZ te resornog ministarstva nije poželjno ulaženje roditelja u školu iznimno u hitnim situacijama uz odobrenje razrednika ili ravnatelja (maksimalno 15 minuta uz prethodnu dezinfekciju).

Uputa je da se što je više moguće sva komunikacija roditelj-razrednik-učitelj-ravnatelj provodi telefonski ili drugim ugovorenim aplikacijama. Isto vrijedi i za održavanje roditeljskih sastanaka.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ingrid Cindori   datum: 3. 9. 2020.

COVID-19

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Važni dokumenti

Udžbenici 2020./2021.

 


Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2014.

Ukupno: 140136
Ovaj mjesec: 1896
Ovaj tjedan: 265
Danas: 1
preskoči na navigaciju