preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Projekt energetske obnove školske zgrade

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Vijesti

Poslušajte emisiju Radio tekica Vijest ima dokument u privitku

     U ponedjeljak, 2. svibnja, u PŠ Vrbno gostovala je novinarka Kristinka Raškaj s Radija Sjeverni FM. Snimilia je emisiju Radio tekica koja je emitirana na radiju u ponedeljak 9. svibnja. Za sve vas koji niste stigli poslušati emisiju, možete je poslušati ovdje, klikom na mp3 datoteku RADIO TEKICA u prilogu.

Prvo kliknite na ''opširnije'' i zatim na emisiju. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 10. 5. 2022. 09:42

„Domovinski rat – Istina o slobodi“

Učenici su pozorno i sa zanimanjem pratili predavanje dragovoljaca i veterana na temu „Domovinski rat – Istina o slobodi“.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec nastavlja s edukativnim tribinama / predavanjima na temu „Domovinski rat – Istina o slobodi“ koje se provode u školama Varaždinske županije u svrhu promicanja vrijednosti Domovinskog rata i borbe za slobodu i samostalnost Hrvatske.

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 9. 5. 2022. 11:45

Snimanje emisije Radio tekica u PŠ Vrbno

     U ponedjeljak, 2. 5. 2022. u našoj je područnoj školi snimljena radijska emisija Radija Sjeverni FM  Radio tekica. Povod snimanja bio je provođenje projekta iz Građanskog odgoja, o kojem smo već pisali u nekoliko navrata, a čija su uža područja djelovanja ekologija i održivi razvoj. Učitelji i učenici provode mnoštvo aktivnosti u školskome vrtu i voćnjaku te u okolišu škole, kako bi postigli što kvalitetniji suživot s prirodom.

Radijska voditeljica Sjevernog FM-a, gđa Kristinka Raškaj učenicima i učiteljima postavljala je pitanja o aktivnostima koje provode u sklopu projekta, o načinu provođenja tih aktivnosti, o tome što su novo naučili o životu pojedinih vrsta biljaka i životinja, sviđa li im se projekt, koji je smisao projekta, misle li ga nastaviti i iduće školske godine...

Odgovore na ova, ali i mnoštvo drugih pitanja možete saznati u ponedjeljak, 9. 5. 2022. u 14;40 sati na frekvenciji  Radija Sjeverni FM, kada će se emitirati "naša" Radio tekica.

Svakako nas poslušajte, a fotografije sa snimanja emisije su u Fotogaleriji!

Članovi projektnog tima iz Građanskog odgoja

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 4. 5. 2022. 10:39

Posjet Udruge Gredica u PŠ Vrbno

     U ponedjeljak, 25. 4. 2022. našu je područnu školu posjetila predstavnica Udruge Gredica, gđa Rusalka Majer. Budući da smo uključeni u projekt Varaždinske županije iz područja Građanskog odgoja, a koji uključuje ekologiju i održivi razvoj, ovaj nam je posjet bio od velikog značaja i koristi. Gđa Rusalka održala je s učenicima i učiteljima tri radionice: sijanje povrća i cvijeća na školskome vrtu, sadnju malina iza škole i sadnju začinskog bilja na povišenim gredicama u dvorištu škole. 

Radionice su bile popraćene predavanjima i korisnim savjetima oko uzgoja povrća i cvijeća.

Naime, Udruga Gredica iz Varaždina promiče održivi način življenja te u praksi realizira lokalna rješenja vezana uz ovo široko područje djelovanja.

Za učenike obično organiziraju radionice i predavanja iz područja ekološke poljoprivrede, vrtlarstva, obnovljivih izvora energije, ekološke gradnje....

Kao što je već spomenuto i opisano, radionice u našoj školi ovoga su puta bile usmjerene na sadnju i sijanje biljaka, tj. na vrtlarstvo i ekološki način uzgoja biljaka.

Trosatno druženje i rad u prirodi s gđom Rusalkom brzo su prošli, a dogovoren je i novi susret za otprilike mjesec dana. Njegove će glavne teme biti hotel za kukce i kompostiranje.

Napominjemo da su ovim aktivnostima učenici naše područne škole na najbolji mogući način obilježili i Dan planeta Zemlje, koji je bio prošloga petka.

Fotografije se nalaze u Fotogaleriji.

                                 učiteljica Danijela Marković

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 27. 4. 2022. 09:10

Državno natjecanje iz geografije

Na 29. državnom Natjecanju iz geografije za osnovne i srednje škole održanom u OŠ Malinska-Dubašnica na otoku Krku od 12.04. do 14.04.2022., sudjelovao je i učenik naše škole Mateo Hranj. U kategoriji petih razreda zauzeo je odlično 10. mjesto. Čestitke Mateu!

učitelj Ivan Loparić

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 25. 4. 2022. 12:15

Dan planeta Zemlje

22. travnja – Dan planeta Zemlje

 

Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer to nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo to posudili od svojih potomaka.

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 22. 4. 2022. 14:01

Erasmus+, prilika i poticaj

14. travnja 2022. godine smo bili domaćinima međužupanijske konferencije "Erasmus+, prilika i poticaj". U iznimno ugodnoj atmosferi podijelili smo svoja Erasmus+ iskustva s kolegama iz I. OŠ Čakovec i nama susjednih škola - OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca te OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice. Hvala svima na njihovu doprinosu i aktivnom sudjelovanju!

Fotografije su u Fotogaleriji

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 15. 4. 2022. 12:13

Uskrs je pred vratima

U Fotogaleriji pogledajte fotografije uređenja naše područne škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 6. 4. 2022. 12:46

Projekt iz Građanskog odgoja

U šk. god. 2021./2022. naša škola uključila se u projekt iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja, a kojega financira Varaždinska županija.

Odabrano područje za provođenje projekta je ekologija i održivi razvoj. Cilj projekta je poučavanje o zdravom načinu života, očuvanju prirode, bioraznolikosti i održivom razvoju.  Vođeni tim ciljem, zaduženi učitelji su  osmislili niz aktivnosti koje će se provoditi u Područnoj školi u Vrbnu u sklopu izvannastavnih aktivnosti.

Tako se jedna grupa učenika s učiteljicom Anom Ernoić odlučila za uzgoj začinskog bilja na povišenim gredicama i izradu hotela za kukce. 

Druga grupa učenika s učiteljicom Danijelom Marković obrađivat će vrt u blizini škole, a u njemu će sijati i saditi autohtone vrste povrća i cvijeća. 

Budući da je na školskom vrtu postojeća ograda dotrajala, odlučili su je zamijeniti tradicijskim plotom od šibe. U tome su pripomogli mnogi učitelji, roditelji i tehničko osoblje škole. Vrijednost ove projektne aktivnosti je u tome što su mnogi učenici naučili kako se plete ovaj starinski plot koji krasi samo središte Vrbna.

Treća grupa učenika obavljat će radove u školskom voćnjaku s učiteljicam Anom Ernoić i Elom Šprem, koje vode školsku zadrugu, a u radovima će pomoći i učitelj Ivan Loparić.

Tijekom mjeseca travnja našu će područnu školu posjetiti članovi Udruge Gredica iz Varaždina koji su također  partneri u projektu. Oni će pomoći pri sadnji povrća i začinskog bilja, a održat će i prigodno predavanje.

Nakon prvih mjesec dana provođenja ovoga projekta može se reći da i učenici i učitelji uživaju u aktivnostima u prirodi i na svježem zraku. Nadamo se da ćemo  ovime napraviti mali, ali značajan korak prema  kvalitetnijem suživotu s prirodom.

 

Ovoga puta u Fotogaleriji objavljujemo fotografije koje prikazuju izradu tradicijskog plota od šibe, a u idućim izvješćima objavit ćemo i fotozapise ostalih aktivnosti.

Svakako pogledajte!

 

Zahvaljujemo svim roditeljima i učiteljima koji pomažu u realizaciji projekta!

 

Članovi projektnog tima

Danijela Marković

Ana Ernoić

Ela Šprem

Ivan Loparić

Berislav Njegovec

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 31. 3. 2022. 16:22

10. Međunarodni festival Djeca pjevaju - Varaždin 2022.

Poštovani,

ovim Vas putem obaviještavamo da će se snimka 10. Međunarodnog festivala "Djeca pjevaju"  -  Varaždin 2022. premijerno emitirati u nedjelju 03. travnja 2022. u 20:00 sati u programu VTV Televzije. Reprizu 10. Međunarodnog festivala "Djeca pjevaju"  - Varaždin 2022. možete pogledati u petak 08. travnja 2022. u 11:00 sati prijepodne  u programu VTV Televizije nakon emisije Vekerica.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 29. 3. 2022. 14:04

Terenska nastava petih razreda

Učenici petih razreda OŠ Bednja i PŠ Vrbno dana 24.3. obavili su terensku nastavu posjetivši Gaveznicu. Jedini fosilni vulkan u Hrvatskoj,Gaveznica, nalazi se nedaleko centra Lepoglave. Na lokalitetu se mogu vidjeti različiti oblici stijena (sedimentnih, metamorfnih i vulkanskih) zbog čega su nekada čitavo područje zvali Kameni vrh. Vulkan je posljednji puta eruptirao prije 22 milijuna godina. Gaveznica je poznata po nalazištu poludragog kamena ahata kojeg su učenici mogli pronaći i prikupiti po nalazištu.

Ivan Loparić, učitelj geografije

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 25. 3. 2022. 12:18

Županijsko natjecanje iz geografije

Dana 7. ožujka 2022. godine u matičnim osnovnim školama u Varaždinskoj županiji održano je županijsko natjecanje iz geografije. Našu školu predstavljali su Mateo Hranj (5.a) i Bernard Maligec (8.a) te su ostvarili sljedeće rezultate: Mateo Hranj 1. mjesto, Bernard Maligec 3. mjesto.

Oba učenika predložena su za državnu razinu, a odlukom državnog povjerenstva na državno natjecanje poziva se učenik Mateo Hranj.

Čestitamo učenicima na sudjelovanju i ostvarenom uspjehu, a Mateu želimo sreću u daljnjem natjecanju! "

Ivan Loparić, učitelj geografije

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 22. 3. 2022. 12:08

Kaj je naša duša i popiefka

Učenice naše škole Tereza Tušek i Sara Maričić sudjelovale su na 2. smotri dječjeg  kajkavskog pjesništva Kaj je naša duša i popiefka.

Ovogodišnji Festival Ivan Kukuljević Sakcinski održan je on-line  23. ožujka. Na natječaj je pristiglo 217 pjesama,  a izabrano je 40 za objavljivanje u zbirci i izvođenje u virtualnom okruženju.

Na natjecanju učenice su pročitale svoje pjesme koje su objavljene u zborniku Kaj je naša duša i popiefka.

Čestitamo Terezi i Sari. Pjesme pogledajte u fotogaleriji.

                                               Učiteljica Emilija Zagrajski

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 16. 3. 2022. 10:53

Maškare u našoj školi

U utorak, 1. ožujka 2022. godine učenici i djelatnici naše škole obilježili su Fašnik.

Učenici su s radošću dočekali ovaj dan, kako bi maskirani došli u školu. Maštovitim i raskošnim maskama, plesom i pjesmom mali su maškari otjerali strašnu zimu i prestrašili svako zlo.

Nastava pod maskama bila je neobična, smiješna, ali i veoma zanimljiva.

Razigrani i veseli pokladni utorak pamtit ćemo još dugo, dugo…

Naše maškare pogledajte u fotogaleriji!

                                                             

                                                                               Željka Vresk, učiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 2. 3. 2022. 13:24

Upute za sprječavanje i suzbijanje bolesti COVID-19

Hrvatski zavod za javno zdravstvo pripremio je Upute za sprječavanje i suzbijanje bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. kooje se nalaze na slijedećoj poveznici :

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/11/Upute-za-sprje%C4%8Davanje-i-suzbijanje-epidemije-bolesti-COVID-19-vezano-uz-rad-pred%C5%A1kolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-%C5%A1kola-u-%C5%A1kolskoj-godini-2021.-2022.-2.pdf

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 28. 2. 2022. 12:09

Erasmus+ mogućnosti i izazovi

Sudjelovanjem međužupanijskoj konferenciji "Erasmus+ mogućnosti i izazovi" 22.02.2022. u l. OŠ Čakovec realizirali smo značajnu diseminacijsku aktivnost naših projekata. Bila je to prigoda i poslušati iskustva kolega iz VI. OŠ Varaždin, OŠ Belica, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, III. OŠ Čakovec te domaćina, I. OŠ Čakovec. Danijela Ciglar i Davor Hojski, hvala na doprinosu u predstavljanju naših iskustava. Ivana Ružić, hvala na pozivu i izvrsno organiziranoj konferenciji!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 25. 2. 2022. 11:13

Video o samotestiranju

Slijedom dostavljenih puta o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika u nastavku vam dostavljamo poveznicu za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

VIDEO

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 21. 2. 2022. 11:51

LIDRANO 2022. MEĐUOPĆINSKA SMOTRA PODRUČJA IVANEC

 

Osnovna škola Franje Serta Bednja ove je godine bila organizator međuopćinske smotre LiDraNo na kojoj su se predstavili učenici naše škole i svih okolnih škola (Ivanec, Maruševec, Klenovnik, Lepoglava, Kamenica i Višnjica sa svojim područnim školama). 

Mali kreativci, ljubitelji i čuvari lijepih riječiokupili su se 16. veljače 2022. u našoj školi kako bi sudjelovali na ovogodišnjoj međuopćinskoj smotri.  

Smotru je prigodnim riječima otvorila ravnateljica škole, a događaj su uveličale i naše voditeljice programa, pjevači, plesači i glumci koji su svojim izvedbama u kulturno-umjetničkom programu oduševili nazočne mentore, učenike i članove povjerenstava. Svi su učenici, mentori i članovi povjerenstava dobili zahvalnice te prigodne poklone, a na kraju su se družili na domjenku te razmijenili svoje dojmove. 

Povjerenstvo je imalo nimalo lak zadatak jer je od svih pristiglih radova i nastupa trebalo odabrati nekoliko njih koji će biti pozvani na županijsku smotru. Unatoč velikoj konkurenciji u literarnom izrazu – čak su dvije naše učenice sa svojim pjesmama na bednjanskom govoru predložene za višu razinu. 

To su: 

Sara Maričić – učenica 6.a razreda OŠ Franje Serta Bednja s pjesmom Bednjunsko hižo 

i 

Darinka Hlevnjak – učenica 8.b razreda PŠ Josipa Jedvaja Vrbno s pjesmom Eblauk maga nabo. 

Ponosni smo na uspjeh naših učenica te im želimo puno uspjeha na županijskoj smotri u ožujku.

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 17. 2. 2022. 12:33

OBAVIJEST ZA UČENIKE

OSNOVNA  ŠKOLA FRANJE SERTA BEDNJA

BEDNJA, 15.02.2022.

OBAVIJEST  ZA UČENIKE  

 

Obavještavaju se učenici da drugi dio zimskog odmora za učenike počinje 21. veljače 2022. godine, s tim da redovita nastava počinje 28. veljače (ponedjeljak) po redovitom rasporedu.

Ravnatelj:

Sanja Majcen

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 15. 2. 2022. 11:36

LiDraNO 2022. POZIVNICA Vijest ima dokument u privitku

LiDraNO 2022.

POZIVNICA

 

Osobita nam je čast pozvati Vas

na Međuopćinsku smotru LiDraNO

koja će se održati 16. veljače 2022. u 15:30 sati

u Osnovnoj školi Franje Serta Bednja

 

Predsjednica Povjerenstva

Sanja Majcen

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 15. 2. 2022. 11:32

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

S obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo (po modelu A) Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo razradilo je model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika.  

Sukladno navedenom, u privitku se nalaze:

1. Upute o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika

2. Obavijest za roditelje/skrbnike i

3. Obrazac/izjave za roditelje/skrbnike

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 10. 2. 2022. 11:58

Međužupanijska smotra LiDraNo 2022.

       Ove godine, 16. veljače, domaćini smo Međuopćinske smotre Lidrano. Smotra će se održati 16. veljače u 15:30 u Osnovnoj školi Franje Serta Bednja.

S radošću očekujemo sve sudionike!

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 9. 2. 2022. 08:45

Zimske radosti

   Kako bi razveselili naše učenike, te im omogućili boravak na svježem zraku uz bavljenje sportskim aktivnostima dogovorili smo s Gradom Lepoglava i TKIC-om iz Lepoglave klizanje za učenike od prvog do osmog razreda OŠ Bednja i PŠ Vrbno, u vremenu od 25. do 31. siječnja. 

Bilo je zabavno, bilo je zdravo, bilo je izazovno - za većinu učenika prvi susret s ovim sportom. 

Ono što je najvažnije je zadovoljstvo naših učenika, a to smo i postigli. Zahvaljujemo se Gradu Lepoglava i TKIC-u na besplatnom korištenju terena i opreme.

Slike pogledajte u fotogaleriji

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 28. 1. 2022. 11:29

Na klizanju u Lepoglavi

U utorak, 25. siječnja 2022. učenici od 1. do 8. razreda PŠ Josipa Jedvaja iz Vrbna sa svojim su učiteljima bili na besplatnom klizanju u Lepoglavi u jutarnjim satima, u sklopu nastave. Bili su oduševljeni ovim izletom i svi su hrabro nabacili klizaljke i zakoračili na led. Neki su pokazali svoju vještinu klizanja, a neki i vještine padanja. Sve u svemu – odlična ideja i za buduća vremena!

Puni dojmova i u jako dobromu raspoloženju prepričavali su svoje dogodovštine u autobusu, na putu do škole.

VIDEO1                     VIDEO2

Vesna Funda Štefanek

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 27. 1. 2022. 21:28

PROGRAM PRIREDBE OŠ BEDNJA

 1. Najava - Tereza i Nina    VIDEO
 2. Tonka Žirovec – violina – DJETEŠCE NAM SE RODILO  VIDEO
 3. Paula Dubovečak - klarinet  VIDEO
 4. Kiara Hranj –  čita tekst U svakom je Božiću radost i predznak buduće zore  VIDEO
 5. 1. RAZRED – IDE ZIMA – najmlađi u našoj školi najviše se vesele prvim pahuljama i zimi. Poslušajte i pogledajte njihov nastup   VIDEO
 6. Zbor će nas uvesti u čaroliju Božića pjesmom TAMO GDJE SU SNOVI    VIDEO
 7. „DJEČICA PRED JASLICAMA“ naslov je recitala koji će izvesti recitatori nižih razreda    NAJAVA   VIDEO
 8. Melita i pjesma BOŽIĆNA NOĆ  VIDEO
 9.  Zbor s pjesmom SOMEDAY AT CHRISTMAS   VIDEO
 10. Patricija će svirati na klarinetu   NAJAVA     VIDEO
 11. Nikolina svira na klaviru pjesmu PERLIPAJA   VIDEO
 12. Kako su Tin i Lorena sreli zimu pogledajmo u scenskoj igri ZIMA ZIMI ZIMOM ZEBE  VIDEO   VIDEO
 13. Zbor pjeva JINGLE BELLS ROCK   NAJAVA    VIDEO
 14. Pogledajmo i poslušajmo Lorenu, Gabrijela i Dinu   VIDEO
 15. Nika i Jan pjevaju nam SRETNA NOVA GODINA  VIDEO
 16. Zabavite se u z ritmove naše plesne grupe   NAJAVA    VIDEO  VIDEO
 17. Tereza nam pjeva  Sretan ti Božić, narode moj  VIDEO
 18. Čestitka   VIDEO
 19. Ravnateljica gđa. Sanja Majcen VIDEO

Svim uzvanicima želimo blagoslovljene i mirne božićne blagdane uz obilje veselja, sreće, zdravlja kao i uspješnu 2022. godinu

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 23. 12. 2021. 19:58

Čestitka učenika i djelatnika PŠ Vrbno

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 23. 12. 2021. 18:20

PROGRAM PRIREDBE PŠ VRBNO

Bliži nam se najljepši blagdan… a ovo je vrijeme - vrijeme koje moramo posvetiti istinskim životnim vrijednostima kako bismo osjetili pravi smisao Božića.

 1. Advent je vrijeme priprave pa ćemo započeti jednom poznatom adventskom pjesmom Visom leteć koju pjevaju svi učenici 4. – 8. razreda. NAJAVA     VIDEO
 2. Krasnoslov pjesme Badnjak - Renato i Mihael, učenici trećega razreda. VIDEO

3. Krasnoslov pjesme Dođi nam, Božiću - Lea, Laura i Ana, učenice drugoga razreda.   NAJAVA     VIDEO

4.  Ove je jeseni Anđelko, naš osmaš, briljirao na Dragoj domačoj rieči u Ivancu pa slijedi krasnoslov pjesme kojom je osvojio prvo mjesto: Boužić štarego senjom. VIDEO

5. Laura, učenica drugoga razreda i solistica pjeva pjesmu Okitimo grančice. VIDEO

6. Krasnoslov prvašića: Pismo Djedu Božićnjaku i Božićni dar. VIDEO

7. Lutkarska predstava Naše božićne uspomene koja govori o jednoj sasvim običnoj obitelji koja se okupila na Badnjak u spremištu, učenici 2. i 4. razreda.  NAJAVA      VIDEO

8. Tea, Marija i Maja, učenice viših razreda i krasnoslov pjesme Rodio se kralj. VIDEO

9. Tradicijska božićna pjesma Djetešce nam se rodilo u izvedbi pjevačkoga zbora učenika 4. – 8. razreda. VIDEO

10. Čestitka  VIDEO

11. Obraćanje ravnateljice gđe. Sanje Majcen VIDEO

ČESTITKA RODITELJIMA, OSTATKU UŽE OBITELJI, RODBINI, PRIJATELJIMA I SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE:

Neka nam Novorođeni Kralj podari svoj blagoslov i mir,

neka ukloni svaki strah i nemir koji donosi ovo vrijeme

te nam da snage i hrabrosti.

Želimo vam radostan te mirom i ljubavlju ispunjen Božić,

uz blagoslovljenu i uspješnu 2022. godinu!

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 23. 12. 2021. 11:43

Božićni ukrasi

Učenici 7.a  iz Bednje te 7.b PŠ J. Jedvaj Vrbno učili su iz kemije odjeljivanje sastojaka iz homogenih smjesa te su primijenili kristalizaciju za kićenje panoa. Od žice su napravili ukras koji su omotali vunom te su uronili u otopinu kuhinjske soli i vode. Na slici se mogu vidjeti prekrasni ukrasi u koje je uložen trud učenika i roditelja.

                                                           Martina Heček Paska
  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 23. 12. 2021. 11:33

Božić dolazi…

Božić dolazi, a time naše učionice u područnoj školi postaju prave male radionice u kojima vrijedne ruke učenika i učitelja stvaraju razne božićne ukrase kako bi  škola uoči najradosnijeg kršćanskog blagdana izgledala što ljepše.

Cijelog se adventa i učenici i učitelji trude urediti ulaz u školu, predvorje, hodnike i učionice, a cijelo vrijeme vlada izrazito vesela atmosfera i u zraku se osjeća božićni duh.

Kako sve teče, pogledajte u video uratku u nastavku.    

učenici i učitelji PŠ Josipa Jedvaja Vrbno

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 21. 12. 2021. 13:54

OBAVIJEST ZA UČENIKE

Obavještavaju se učenici da zimski odmor traje od 24. prosinca 2021. do 07. siječnja 2022. s time da nastava u II. obrazovnom razdoblju počinje 10. siječnja 2022. godine.
23.12.2021. zadnji je dan nastave u I. obrazovnom razdoblju, te taj dan nema redovite nastave, već ćemo sudjelovati na svečanostima povodom Božića i Nove godine. Svečanost u PŠ Vrbno održati će se u 10:30 sati, a u školi Bednja u 12:00 sati. Prijevoz učenika počet će u Vrbnu u 09:30 sati uobičajenim redoslijedom, a odvoz u 11:40 sati.
Dovoz učenika u Bednji počet će u 10:30 sati, a odvoz učenika kućama u 13:15 sati uobičajenim redoslijedom (školski autobus i redovite linije)
Svi učenici dužni su nazočiti svečanostima.
Prijevoz:
Prebukovje: 10:30h
Meljan: 10:45h
Pleš: 10:55h
Šinkovica: 11:10h
Rinkovec, Benkovec: 11:30h
Šaša: 11:40h

Ravnatelj:
Sanja Majcen

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 20. 12. 2021. 11:47

Medni dan u OŠ Bednja

    Članovi pčelarske udruge Čmalico iz Bednje dana 07.12.2021. održali su zanimljivu i edukativnu prezentaciju o važnosti pčelarstva.

Na edukaciji koja je bila izuzetno edukativna, stručna i motivirajuća sudjelovali su učenici 1. i 2. razreda, te pokazali dobro znanje o proizvodnji meda kao i interes.

Udruga je za svakog učenika osigurala medeni poklon.

 

Hvala medarima!

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 9. 12. 2021. 12:38

Školski medni dan

      U utorak, 7. prosinca 2021. godine učenici 1.a i 1.b razreda sudjelovali su u Programu Školskog mednog dana. Kroz edukativnu prezentaciju Priče sa cvjetne livade učenici su naučili puno o životu pčela, proizvodnji meda te važnosti i značaju pčelarstva.

Program je proveden u svim osnovnim školama u Republici Hrvatskoj povodom obilježavanja dana sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Provedbu Programa Školskog mednog dana omogućilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Naše prvašiće posebno je razveselilo što su na poklon dobili promotivnu vrećicu. U vrećici se nalazila edukativna slikovnica Pčelica Jelica i medo Edo, promotivni letak Med hrvatskih pčelinjaka te teglica meda pakirana u nacionalnu staklenku za med.

                                                                       Učiteljice 1.a i 1.b razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 9. 12. 2021. 09:30

Projekt ''20 dana dobrote 2021.'' u PŠ u Vrbnu

      Projekt 20 dana dobrote već se nekoliko godina provodi u našoj školi tijekom adventa. Cilj mu je potaknuti učenike na iskazivanje dobrote i ljubavi prema drugim ljudima te osvijestiti važnost solidarnosti i činjenja dobrih djela. Prošlih su godina učenici sa svojim učiteljima projektne aktivnosti usmjeravali na svoje starije sumještane. Tako su dvadesetak dana u adventu za djedove, bake i susjede izrađivali božićne ukrase i čestitke, a organizirali su za njih i prigodno druženje u školi.

Ove je godine projekt u područnoj školi osmišljen i proveden na malo drugačiji način nego ranije. Svi učenici područne škole sa svojim su učiteljima odlučili napraviti adventski kalendar u obliku malih poklona za svoju prijateljicu i učenicu Tenu koja polazi 3. b razred, a sada se nalazi na dugotrajnom liječenju u jednoj zagrebačkoj bolnici.

U vremenu prije adventa učenici su dobili 27 kutijica koje su punili svojim radovima, čestitkama, porukama podrške, snimljenim pričama i pjesmama, različitim igrama… Po dogovoru, neke kutijice su učenici oslikavali i punili sami, a neke u paru ili kao grupa. Od velike pomoći bili su im učitelji koji su imali zadaću nabaviti potreban materijal ili se pobrinuti oko nekih drugih detalja.

Gotov adventski kalendar predan je članovima obitelji bolesne djevojčice uoči prve nedjelje adventa. Oni su bili ganuti ovom gestom i svima od srca zahvalili. 

Ovaj je projekt sve oplemenio – kako učenike tako i učitelje. Pokazali smo da uvijek možemo biti “još mrvicu” bolji, a nadamo se da će svaka otvorena kutijica i svaka napisana poruka izmamiti osmijeh na lice naše hrabre “lavice” Tene, kojoj želimo brz oporavak i skoro ozdravljenje!

                               učenici i učitelji Područne škole   Josipa Jedvaja Vrbno

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 8. 12. 2021. 12:54

Sveti Nikola u PŠ u Vrbnu

      U ponedjeljak, 6. 12. 2021. sveti Nikola posjetio je s kutijama punim darova škole u Bednji, Cvetlinu i Vrbnu.

Učenici u PŠ u Vrbnu cijelo su prijepodne uređivali predvorje škole kako bi svetog Nikolu dočekali u što ljepšem okruženju. Kada se pojavio, oduševljenju nije bilo kraja. 
Dio te vesele atmosfere donosimo na fotografijama u Fotogaleriji!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 8. 12. 2021. 08:57

Međunarodno natjecanje puhača Varaždin Woodwind & Brass

 

1. prosinca 2021. godine je održano  Međunarodno natjecanje puhača Varaždin Woodwind & Brass koje od 2015. organizira Glazbena škola Varaždin s ciljem razvoja umjetničkog djelovanja mladih nadarenih glazbenika, međunarodne kulturne suradnje i razmjene iskustava, te turističke promocije Varaždina, Varaždinske županije i sjeverozapadne Hrvatske.

Varaždin Woodwind & Brass je natjecanje namijenjeno učenicima i studentima kategorije od A do F. Natjecatelji se natječu u šest, odnosno sedam kategorija koje se određuju prema starosti kandidata na dan početka natjecanja. Natjecanje se provodi u disciplinama: tuba, trombon, klarinet, saksofon, oboa, fagot, truba, rog, eufonij i flauta.

Broj zemalja sudionica raste svake godine potvrđujući važnost i međunarodni status Natjecanja. Natjecatelji iz Velike Britanije, Italije, Španjolske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Poljske, Turske, Češke, Slovačke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske samo su neki od sudionika koji su do sada sudjelovali na natjecanju.
Ove godine na Natjecanju je sudjelovalo 452 natjecatelja iz 10 zemalja koje je ocjenjivao ocjenjivački sud sastavljen od 18 eminentnih međunarodnih pedagoga i glazbenika.

Među ovogodišnjim natjecateljima u kategoriji A bila je i Paula Dubovečak, učenica 3. a razreda OŠ Franje Serta Bednja. U konkurenciji 15 natjecatelja naša Paula je osvojila prvo mjesto!                                   

Činjenica da Paula uči svirati klarinet tek treću godinu govori u prilog tome koliko je Paula talentirana, ali i koliko truda ulaže u tu svoju izvanškolsku aktivnost.

Čestitamo Pauli na postignutom uspjehu! Ne sumnjamo da će glazba biti nešto što će obilježiti njen život i želimo joj još puno zadovoljstva i uspjeha na tom putu!

 

Đurđica Krtanjek, učiteljica izvrsna savjetnica

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 6. 12. 2021. 11:41

Kićenje božićnog drvca

Početkom prosinca, mjeseca u kojem  očekujemo svetog Nikolu, slavimo blagdan Božića te ispraćamo staru, a dočekujemo novu godinu, pridajemo znatnu pozornost i prigodnom uređenju prostora u kojem živimo i radimo. 

Naravno da je to djeci posebno veselje!
Zato su učenici 3. a i 4. a razreda naše škole, "logistički" vođeni svojim učiteljicama, angažirano i radosno sudjelovali u kićenju božićnog drvca i prigodnom uređenju hola škole. 
Božićno ozračje naše škole dijelimo s vama fotografijama u Galeriji.
 
Učiteljice Jadranka Hrg i Đurđica Krtanjek
  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 3. 12. 2021. 10:28

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

     17. 11. 2021. u OŠ Bednja i PŠ Vrbno obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje prigodnim programom koji su pripremili učenici 7.b i 8.b razreda sa svojim učiteljima.

Nakon povijesnih činjenica, pročitali su i pjesme koje su napisali nakon čitanja Priča iz Vukovara Siniše Glavaševića.

Svoje su poštovanje iskazali minutom šutnje i paljenjem svijeća u Spomen parku braniteljima Domovinskog rata, ispred škole Bednja i uz križ pokraj mjesne crkve u Vrbnu. Neizostavni dio je bila i molitva za sve poginule branitelje koju je predvodio vjeroučitelj.

U tišini i s mislima o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima učenici i učitelji uputili su se svojim kućama.

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 18. 11. 2021. 09:18

ODLUKA Vijest ima dokument u privitku

o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te  zaposlenika trgovačkih društava i ustanova 

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 13. 11. 2021. 18:34

OBAVIJEST ZA UČENIKE

Obavještavaju se učenici da 18.11.2021. nema nastave zbog državnog praznika Dan sjećanja na žrtvu Vukovar.

Prema odredbi Varaždinske županije 19.11.2021. ( petak ) nastava se održava online.

Svi učenici dužni su sudjelovati na nastavi prema rasporedu sati koji je važeći za petak.

Redovita nastava u školi je 22.11.2021. ( ponedjeljak ). Dan sjećanja na žrtvu Vukovar obilježit će se paljenjem svijeća te odlaskom do spomenika palim braniteljima na Bednji, odnosno do križa na groblju u Vrbnu dana 17.11.2021.

 

Bednja u 10:45

Vrbno: prema dogovoru učitelja.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 13. 11. 2021. 18:31

Prva nagrada na Dragoj domačoj rieči 2021. u Ivancu Vijest ima dokument u privitku

      Na 41. književni natječaj Draga domača rieč 2021. koji uspješno priređuje Gradska knjižnica i čitaonica „Gustav Krklec“ iz Ivanca prijavilo se dvoje učenika naše škole: Darinka Hlevnjak i Anđelko Polančec, oboje učenici 8.b razreda naše područne škole.

Na natječaj se javilo ukupno 114 autora s 204 rada; 38 odraslih autora poslalo 108 radova, a iz 13 škola pristiglo je 96 dječjih radova od 77 autora. Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: dr. sc.  Mirjana Posavec, Iskra Petak, dipl. bibl. i urednica Vesna Matišić za objavljivanje u Zborniku odabralo je 56 najboljih radova. 

Darinka Hlevnjak napisala je pjesmu Eblouk mego nebo, a Anđelko Polančec pjesmu Buožić štarego senjom.

Darinka i Anđelko su pozvani te su sudjelovali i na završnoj svečanosti koja se održala 5. studenog 2021. u 18 sati u Kinodvorani Ivanec. Tijekom te svečanosti ugodno nas je iznenadila objava nagrađenih radova i autora jer je Anđelkova pjesma osvojila prvu nagradu.

 

Čestitke našim pjesnicima, a posebno Anđelku - koji ulažu trud u očuvanje bednjanskoga kaja!!!

 

Pjesmu Buožić štarego senjom možete pročitati u rubrici Dječje stvaralaštvo, a fotografije sa završne priredbe pogledajte u Fotogaleriji.

 

učiteljica Vesna Funda Štefanek

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 11. 11. 2021. 14:41

Obavijest za učenike

Organizacija nastave od 8. studenog 2021. godine  se nastavlja provoditi sukladno Godišnjem planu i programu rada škole, odnosno nastava u školi (model A).

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 5. 11. 2021. 10:56

Nacionalni kviz za poticanje čitanja Šest autora traži čitatelja

      Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje organizirano s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole. Kviz se realizira putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i u suradnji s Gradskom knjižnicom Subotica, a tradicionalno se provodi u Mjesecu hrvatske knjige. Od 1998. godine organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba - Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice. Od 2011. godine kviz se provodi online, a od 2019. godine prilagođen je i prikazu na pametnom telefonu.

Ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige održava se u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. U fokusu ovogodišnje manifestacije su hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto: „Ajmo hrvati se s knjigom!“

Kviz predstavlja tri knjige različitih žanrova koje će obogatiti dječje znanje, predstaviti tri hrvatska pisca i tri hrvatska ilustratora, a djeca će uz online izvore informacija moći puno naučiti o knjigama, njihovim piscima i ilustratorima, temama, likovima.

Djela koja su predstavljena tim kvizom su:

 • Danijela Pavlek: Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo (ilustracije Vanda Čižmek)
 • Mladen Kopjar: Moj tata Indijanac (ilustracije Davor Pavelić)
 • Ivana Adlešić Pervan: Učim letjeti, a nemam krila (ilustracije Branka Hollingsworth Nara)

Kviz je bio otvoren za rješavanje u razdoblju od 13. rujna do 22. listopada 2021. godine. Popis pobjednika je objavljen na mrežnoj stranici kviza 2. studenoga 2021. godine.

Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja održat će se 15. studenoga 2021. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u okviru završnice Mjeseca hrvatske knjige. U prigodnom kulturnom programu održat će se modna revija kao završni dio projekta Odijelo za čitanje koji Knjižnice grada Zagreba provode u suradnji sa Školom za modu i dizajn. Na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja javno se izvlače glavna i utješne nagrade, uz prigodan kulturni program. Knjige predstavljene kvizom za glavnu i utješne nagrade, kao i prigodne darove osiguravaju Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, umjetnička organizacija Knjigohvat i izdavačka kuća Školska knjiga.

S obzirom na epidemiološke prilike, završna svečanost održat će se s ograničenim brojem uzvanika, a djeca će javno izvlačenje nagrada moći pratiti putem YouTube kanala Knjižnica grada Zagreba.

Ove godine su zainteresirani učenici Područne škole Josipa Jedvaja u Vrbnu uključeni u medijsku grupu sudjelovali u ovom natjecanju. Prijavili su se i riješili ovaj kviz: Marija Bukvić, Benjamin Lonjak, Marin Smrečki, Dario Mateuš, Sebastijan Grabar, Darinka Hlevnjak i Silvio Lonjak.

Među pobjednicima na listi školskih knjižnica svoje je mjesto dobio Silvio Lonjak, učenik 8.b razreda.

Fotografiju sudionika pogledajte u foto-galeriji.

Čestitamo svim sudionicima na pažljivom čitanju i upornosti, a Silviju želimo sreću na javnom izvlačenju nagrada.

                                        učiteljica Vesna Funda Štefanek

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 4. 11. 2021. 12:47

Terenska nastava iz povijesti

    Učenici od petog do sedmog razreda matične i područne škole 28.10.2021. sudjelovali su na terenskoj nastavi i posjetili Muzej evolucije i neandertalaca u Krapini.

Po dolasku u Muzej zajedno su pogledali film o krapinskim neandertalcima. Podijeljeni u tri grupe započeli su sa obilaskom muzejskog postava. Na početku su upoznali Krapinu s kraja 19. stoljeća i saznali detalje o tome kako je  Dragutin Gorjanović Kramberger pronašao kosti neandertalaca, životinja i kamenih alata. Vidjeli su najsačuvanije replike kostiju neandertalaca. Nakon toga su gledali film o stvaranju svemira, postanku naše galaksije, planeta Zemlja i pojavi života na Zemlji. Upoznali su  prve živuće organizme i naučili o pojavi i izumiranju dinosaura. Izumiranjem dinoasura pojavljuju se prvi sisavci na našoj planeti pa i prvi čovjekovi pretci. Replike predaka čovjeka u  prirodnoj veličini omogućile su učenicima da razumiju i bolje u shvate  evoluciju čovjeka. Najzanimljiviji dio u Muzeju bio im je prikaz skupine neandertalaca iz Krapine u prirodnoj veličini. Lutke koje ih predstavljaju napravljene su od gume vrlo slične ljudskoj koži, dok su dlake i kosa na njima ljudske. Obilaskom muzeja naučili su o njihovom izgledu, načinu života, ponašanju, bolestima, prehrani, obredima prilikom ukopa, izumiranju… Po završetku obilaska mogli su kupiti suvenir kao uspomenu na posjet Muzeju. Izlaskom iz Muzeja uputili su se na  nalazište  na Hušnjakovu brijegu gdje su u izvornoj stvarnosti mogli vidjeti ostatke polušpilje u kojoj je Kramberger pronašao ostatke neanderatalaca. Razrednom fotografijom na prostoru polušpilje završio je prvi dio terenske nastave, drugi dio nastave učenici će imati u razredu prilikom čega će analizirati viđeno i dati povratnu informaciju o viđenom.

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 2. 11. 2021. 09:52

OBAVIJEST UČENICIMA 1. A

Nastava na daljinu će se odvijati preko slijedeće poveznice. Klikom na poveznicu se otvaraju razredne stranice sa predmetima gdje će se nalaziti upute.
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 29. 10. 2021. 08:23

OBAVIJEST ZA UČENIKE

OSNOVNA ŠKOLA FRANJE SERTA BEDNJA
BEDNJA, 25.10.2021.

OBAVIJEST ZA UČENIKE

Obavještavaju se učenici da 01.11.2021. nema nastave zbog blagdana Svi sveti. Od 02.11.2021. do 03.11.2021. traje jesenski odmor za učenike. 04. i 05. 11. 2021. nema fizičke nastave u školi, već se prema preporuci Varaždinske županije nastava dana 04. i 05.11.2021. održava prema važećem rasporedu online. Svi učenici dužni su sudjelovati u nastavi na daljinu. Redovita nastava počinje 08.11.2021. u školi, po redovitom rasporedu.

Ravnatelj:
Sanja Majcen

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 28. 10. 2021. 18:59

Stigla nam je jesen

Jesen je stigla. Zemlja nam je podarila mnoštvo plodova. Učenici 4.a razreda su joj na tome zahvalili. 

Slike pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 20. 10. 2021. 10:18

Posjet Gradskoj knjižnici i pekari Klasje u Lepoglavi

      U petak, 15. listopada 2021. godine učenici 1. a razreda OŠ Franje Serta i 1. b razreda PŠ Josipa Jedvaja Vrbno bili su na izvanučioničkoj nastavi u Lepoglavi.

Posjetili su Gradsku knjižnicu Ivana Belostenca kako bi se odmalena potaknuli na druženje s knjigom i čitanjem. Ravnateljica knjižnice upoznala je učenike sa zanimanjem knjižničara/knjižničarke, učenici su uočili razliku između gradske i školske knjižnice te su naučili kako se posuđuju i čuvaju knjige. S velikom su znatiželjom razgledavali slikovnice i stripove te poslušali zanimljivu priču koja govori o različitosti.  Vjerujemo da je ovaj posjet knjižnici tek početak jednog lijepog prijateljstva s knjigom.

 Budući da se u mjesecu listopadu obilježava Dan kruha učenici su sa svojim učiteljicama posjet nastavili u pekari Klasje. Učenici su je razgledali s velikim zanimanjem i tijekom razgledavanja pažljivo su slušali priču o nastanku kruha, peciva i ostalih pekarskih proizvoda. Uz pomoć gospođe Ane i gospođice Kristine, učenici su se i sami okušali u izradi različitih pekarskih proizvoda koji su se potom stavili peći. Posebno su se oduševili pletenicama i perecima koje su sami izradili. Mnogi od njih su bili veoma uspješni u radu, pa se nadamo da će netko postati pekar/pekarica kad odrastu.

Za kraj posjeta gđa. Ana počastila je sve učenike s raznim proizvodima pekare, a učenici su joj zahvalili prigodnim pjesmama.

Izvanučionička nastava bila je učenicima vrlo poučna i sadržajna te su se kućama vratili s puno lijepih utisaka.

Kako nam je bilo pogledajte u Fotogaleriji.

                                               Učiteljice: Željka Vresk i Stanislava Cerovčec

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 15. 10. 2021. 18:15

Radionica izrade jesenskih svjetiljki

      Jesen je u punom zamahu, što se vidi na svakome koraku. Kiša rominja, zahladilo je, lišće poprima prekrasne tople boje...

Potaknuti tim jesenskim motivima, učenici kombiniranog razrednog odjela u PŠ u Vrbnu su zajedno sa knjižničarem B. Njegovcem održali u ponedjeljak, 11. 10. 2021. vrlo zanimljivu radionicu.
Najprije su knjižničaru izrazili svoj doživljaj jeseni crtežima, a zatim su čitali pjesme o jeseni. Nakon razgovora o pjesmama krenuli su na realizaciju  stvaralačkog zadatka, a on je bio izraditi svjetiljku od staklenki i lišća tehnikom decoupagea.
Kako je sve teklo, pogledajte u Fotogaleriji!
  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 12. 10. 2021. 08:13

Termini testiranja za centre izvrsnosti Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je informacija o terminima testiranja za centre i programe izvrsnosti Varaždinske županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 29. 9. 2021. 12:33

Program za doček prvašića u PŠ u Vrbnu

    Ponedjeljak, 6. 9. 2021., bio je poseban dan za sedmero učenika u PŠ u Vrbnu koji su prvi puta krenuli u školu. Da bi se što ugodnije osjećali i da bi im taj dan ostao u posebnom sjećanju, učenici kombiniranog razrednog odjela pripremili su za njih kratki program dobrodošlice koji se sastojao od dvije pjesme i jedne recitacije, a prigodnim im se riječima obratila i ravnateljica škole. Učiteljica je za njih pripremila male poklone iznenađenja.

Dočeku prvašića nazočio je i predsjednik Vijeća Općine Bednja, gospodin Vladimir Kramarić.
Zahvaljujemo svima koji su našim prvašićima uljepšali ovaj poseban dan, a njima želimo puno petica novih prijatelja!
  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 8. 9. 2021. 08:50

Doček učenika prvog razreda

Stigla nam je nova školska godina i novi učenici - prvašići. U ponedjeljak 6. rujna u holu škole za njih je upriličen mali program dobrodošlice na kojem je prisustvovao predsjednik vijeća Općine Bednja Vladimir Kramarić. Općina Bednja finacirala je radne bilježnice za učenike prvih razreda OŠ Bednja i PŠ Vrbno, te je im je osigurala besplatnu prehranu u školskoj kuhinji za mjesec rujan. 

Ovim putem zahvaljujemo Općini Bednja a našim novim učenicima želimo puno uspjeha u njihovom školovanju i što ljepši boravak u školi.

Slike pogledaje u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 6. 9. 2021. 11:29

Obavijest

Poštovani roditelji, dragi učenici!

 

Školska godina 2021./22. počinje 06. rujna 2021. godine. Učenici predmetne nastave u Bednji dolaze na nastavu u 08:00 h, a učenici razredne nastave 2.-4. razreda u 08:50 h.

Učenici 2.-8. razreda PŠ Vrbno prvi dan nastave dolaze u školu u 09:00 h.

Izuzetak su učenici 1. razreda koji sa roditeljima dolaze u školu u 09:00 h (Bednja) i u 10:00 h (Vrbno).

Povratak kućama (zajednički) za učenike škole Bednja je u 10:00 h, a za učenike PŠ Vrbno u 10:45.

Ostale dane prijevoz je organiziran prema Rasporedu prijevoza kojeg možete vidjeti na stranicama škole.

Prvi dan nastave učenici donose u školu papuče te školske torbe kako bi udžbenike  mogli ponijeti kućama. Školska kuhinja počet će s radom 07.09.2021. te molim da sa djecom dogovorite konzumaciju doručka i glavnog obroka.

Cijena doručka je 3,00 kn, a glavnog obroka 5,00 kn. Učenici koji zbog zdravstvenih problema donose svoju hranu isto mora biti higijenski zbrinuta.

Svi učenici koji su zadovoljili kriterije Projekta besplatne prehrane oslobođeni su plaćanja glavnog obroka.

Sve roditelje pozivam da potaknu svoju djecu da doručak i glavni obrok konzumiraju u školi jer se trudimo da bude zdrav i prihvatljiv učenicima.

Produženi boravak za učenike 1.-4. razreda na Bednji počet će s radom 07.09.2021. Bit će prilagođen sa rasporedom učenika razredne nastave. Cijena koju plaća roditelj je 350,00 kn. Učenik može biti zbrinuti do 17:15h u produženom boravku.

HZJZ izdao je Upute za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, te u nastavku slijede odrednice kojih se moramo svi zajedno pridržavati, te Vas  molim da ih proučite zajedno sa svojom djecom iako će sa odrednicama i uputama učenici biti upoznati i u školi od strane razrednika.

Opuštenije mjere u održavanju odgojno obrazovnog procesa

-Dopušteno je miješanje učenika različitih razreda koji su slične dobi – ukidaju se „balončići“.

-Omogućeno održavanje DOP-a, DOD-a, INE u školi, produženi boravak učenika različitog uzrasta

-Omogućeno je održavanje nastave u kabinetima, odnosno specijaliziranim učionicama

-Omogućeno uobičajeno održavanje TZK-a i svih sportskih aktivnosti unutar škole

-Omogućeni fizički roditeljski sastanci u školi

 

UPUTE KOJIH SE MORAMO PRIDRŽAVATI

(učenici, roditelji, učitelji i svi zaposlenici škole):

 

-Ne slati u školu dijete ako ima povišenu temperaturu, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolju ili ako netko od ukućana ima navedene simptome.

-Ako učenik ima izrečenu samoizolaciju ili netko od ukućana.

-Temperaturu učenici i zaposlenici mjere kod kuće i pri bilo kakvom znaku bolesti NE DOLAZE U ŠKOLU.

-Obavezna je dezinfekcija ruku i obuće na ulasku u školu, te pranje ruku sapunom i vodom ili dezinfekcija istih prije jela te nakon korištenja toaleta.

-Obavezna je što veća fizička distanca između učenika i zaposlenika 1,5 m najmanje.

-Preporuča se planiranje dvosata i trosata u rasporedu sati.

-Konzumiranje obroka organizirat će se u intervalima po 10 minuta za 2 razredna odjela.

-Ne preporuča se ulazak roditelja u školsku ustanovu (izuzev učenika 1. razreda prva 2 tjedna prilagodbe ili ako se radi o učeniku s teškoćama.) Roditelj obavezno nosi masku te poštuje higijenske upute škole.

-Roditelj može u školskoj ustanovi ostati najdulje 15 minuta, izuzev ako je organiziran fizički roditeljski na kojem se obavezno moraju poštovati upute (maske, fizička distanca).

-Učenike je potrebno educirati da što manje dodiruju predmete oko sebe, kao i da ograniče dijeljenje školskog pribora te da održavaju preporučenu fizičku udaljenost.

-Kako bi učenici mogli što kvalitetnije sudjelovati u nastavi koristit ćemo specijalizirane učionice uz uvjet da će učenici PN nositi maske, dok ostali učenici ne nose maske. Ovo se ne odnosi na PŠ Vrbno jer je mali broj učenika.

 

Zaposlenici škole koji NISU preboljeli COVID-19 i NISU cijepljeni dužni su nositi maske tokom radnog vremena.

Svi učenici – putnici DUŽNI SU kada koriste prijevoz nositi maske.

Preporuka je da se što više nastave (ako je moguće) odvija na otvorenom.

Učenik kod kojeg je tijekom nastave uočen neki od simptoma bolesti smješta se u prostoriju za izolaciju, te se o istom obavještava roditelj koji je dužan organizirati dolazak po učenika.

Ako je neki učeni zaražen COVID-19 u samoizolaciju ide zaraženi učenik, te učenici iz RO koji su zaraženom učeniku u najbližem okruženju i učenici koji su sa zaraženim sjedili u organiziranom prijevozu.

Roditelj je dužan ako je primijetio neke od simptoma COVID-a kod svog djeteta javiti se telefonom obiteljskom liječniku te školskoj ustanovi.

 

O propisanoj dezinfekciji i higijeni školskog prostora brigu će voditi tehničko osoblje škole prema uputama HZJZ.

 

Sigurna sam da ćemo biti odgovorni u provođenju Uputa kako bi svi ostali zdravi te ostali obavljati odgojno-obrazovni rad u školi.

 

Radujemo se novoj školskoj godini, susretu sa našim učenicima – vašom djecom i dobroj suradnji roditelja i škole.

 

Ravnatelj:

         Sanja Majcen

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 30. 8. 2021. 12:42

Vozni red autobusa Vijest ima dokument u privitku

Vozni red autobusa je u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 27. 8. 2021. 09:05

Obavijest za roditelje

I ove školske godine bit će organiziran produženi boravak za učenike 1.-4. razreda. Dnevni početak rada produženog boravka bit će prilagođen rasporedu učenika, a trajati će do 17:00 sati uz ponuđeni ručak. Cijena koju plaća roditelj ne mijenja se i ostaje ista – 350,00 kn mjesečno. Zainteresirani roditelji molim da se jave učiteljici Ireni Lonjak Capek na broj mobitela: 099 720 6555 u vremenu od 09:00 -14:00 sati zaključno sa 02.09.2021. godine. Produženi boravak počet će sa radom 07.09.2021. godine.

Ravnatelj:

Sanja Majcen

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 23. 8. 2021. 10:16

Financiranje nabave drugih obrazovnih materijala učenicima osnovnih škola članovima kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade za šk. god. 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 18. 8. 2021. 13:10
» Arhiva naših vijesti    
 


Vijesti

Poslušajte emisiju Radio tekica Vijest ima dokument u privitku

     U ponedjeljak, 2. svibnja, u PŠ Vrbno gostovala je novinarka Kristinka Raškaj s Radija Sjeverni FM. Snimilia je emisiju Radio tekica koja je emitirana na radiju u ponedeljak 9. svibnja. Za sve vas koji niste stigli poslušati emisiju, možete je poslušati ovdje, klikom na mp3 datoteku RADIO TEKICA u prilogu.

Prvo kliknite na ''opširnije'' i zatim na emisiju. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 10. 5. 2022. 09:42

„Domovinski rat – Istina o slobodi“

Učenici su pozorno i sa zanimanjem pratili predavanje dragovoljaca i veterana na temu „Domovinski rat – Istina o slobodi“.

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec nastavlja s edukativnim tribinama / predavanjima na temu „Domovinski rat – Istina o slobodi“ koje se provode u školama Varaždinske županije u svrhu promicanja vrijednosti Domovinskog rata i borbe za slobodu i samostalnost Hrvatske.

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 9. 5. 2022. 11:45

Snimanje emisije Radio tekica u PŠ Vrbno

     U ponedjeljak, 2. 5. 2022. u našoj je područnoj školi snimljena radijska emisija Radija Sjeverni FM  Radio tekica. Povod snimanja bio je provođenje projekta iz Građanskog odgoja, o kojem smo već pisali u nekoliko navrata, a čija su uža područja djelovanja ekologija i održivi razvoj. Učitelji i učenici provode mnoštvo aktivnosti u školskome vrtu i voćnjaku te u okolišu škole, kako bi postigli što kvalitetniji suživot s prirodom.

Radijska voditeljica Sjevernog FM-a, gđa Kristinka Raškaj učenicima i učiteljima postavljala je pitanja o aktivnostima koje provode u sklopu projekta, o načinu provođenja tih aktivnosti, o tome što su novo naučili o životu pojedinih vrsta biljaka i životinja, sviđa li im se projekt, koji je smisao projekta, misle li ga nastaviti i iduće školske godine...

Odgovore na ova, ali i mnoštvo drugih pitanja možete saznati u ponedjeljak, 9. 5. 2022. u 14;40 sati na frekvenciji  Radija Sjeverni FM, kada će se emitirati "naša" Radio tekica.

Svakako nas poslušajte, a fotografije sa snimanja emisije su u Fotogaleriji!

Članovi projektnog tima iz Građanskog odgoja

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 4. 5. 2022. 10:39

Posjet Udruge Gredica u PŠ Vrbno

     U ponedjeljak, 25. 4. 2022. našu je područnu školu posjetila predstavnica Udruge Gredica, gđa Rusalka Majer. Budući da smo uključeni u projekt Varaždinske županije iz područja Građanskog odgoja, a koji uključuje ekologiju i održivi razvoj, ovaj nam je posjet bio od velikog značaja i koristi. Gđa Rusalka održala je s učenicima i učiteljima tri radionice: sijanje povrća i cvijeća na školskome vrtu, sadnju malina iza škole i sadnju začinskog bilja na povišenim gredicama u dvorištu škole. 

Radionice su bile popraćene predavanjima i korisnim savjetima oko uzgoja povrća i cvijeća.

Naime, Udruga Gredica iz Varaždina promiče održivi način življenja te u praksi realizira lokalna rješenja vezana uz ovo široko područje djelovanja.

Za učenike obično organiziraju radionice i predavanja iz područja ekološke poljoprivrede, vrtlarstva, obnovljivih izvora energije, ekološke gradnje....

Kao što je već spomenuto i opisano, radionice u našoj školi ovoga su puta bile usmjerene na sadnju i sijanje biljaka, tj. na vrtlarstvo i ekološki način uzgoja biljaka.

Trosatno druženje i rad u prirodi s gđom Rusalkom brzo su prošli, a dogovoren je i novi susret za otprilike mjesec dana. Njegove će glavne teme biti hotel za kukce i kompostiranje.

Napominjemo da su ovim aktivnostima učenici naše područne škole na najbolji mogući način obilježili i Dan planeta Zemlje, koji je bio prošloga petka.

Fotografije se nalaze u Fotogaleriji.

                                 učiteljica Danijela Marković

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 27. 4. 2022. 09:10

Državno natjecanje iz geografije

Na 29. državnom Natjecanju iz geografije za osnovne i srednje škole održanom u OŠ Malinska-Dubašnica na otoku Krku od 12.04. do 14.04.2022., sudjelovao je i učenik naše škole Mateo Hranj. U kategoriji petih razreda zauzeo je odlično 10. mjesto. Čestitke Mateu!

učitelj Ivan Loparić

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 25. 4. 2022. 12:15

Dan planeta Zemlje

22. travnja – Dan planeta Zemlje

 

Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer to nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo to posudili od svojih potomaka.

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 22. 4. 2022. 14:01

Erasmus+, prilika i poticaj

14. travnja 2022. godine smo bili domaćinima međužupanijske konferencije "Erasmus+, prilika i poticaj". U iznimno ugodnoj atmosferi podijelili smo svoja Erasmus+ iskustva s kolegama iz I. OŠ Čakovec i nama susjednih škola - OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca te OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice. Hvala svima na njihovu doprinosu i aktivnom sudjelovanju!

Fotografije su u Fotogaleriji

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 15. 4. 2022. 12:13

Uskrs je pred vratima

U Fotogaleriji pogledajte fotografije uređenja naše područne škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 6. 4. 2022. 12:46

Projekt iz Građanskog odgoja

U šk. god. 2021./2022. naša škola uključila se u projekt iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja, a kojega financira Varaždinska županija.

Odabrano područje za provođenje projekta je ekologija i održivi razvoj. Cilj projekta je poučavanje o zdravom načinu života, očuvanju prirode, bioraznolikosti i održivom razvoju.  Vođeni tim ciljem, zaduženi učitelji su  osmislili niz aktivnosti koje će se provoditi u Područnoj školi u Vrbnu u sklopu izvannastavnih aktivnosti.

Tako se jedna grupa učenika s učiteljicom Anom Ernoić odlučila za uzgoj začinskog bilja na povišenim gredicama i izradu hotela za kukce. 

Druga grupa učenika s učiteljicom Danijelom Marković obrađivat će vrt u blizini škole, a u njemu će sijati i saditi autohtone vrste povrća i cvijeća. 

Budući da je na školskom vrtu postojeća ograda dotrajala, odlučili su je zamijeniti tradicijskim plotom od šibe. U tome su pripomogli mnogi učitelji, roditelji i tehničko osoblje škole. Vrijednost ove projektne aktivnosti je u tome što su mnogi učenici naučili kako se plete ovaj starinski plot koji krasi samo središte Vrbna.

Treća grupa učenika obavljat će radove u školskom voćnjaku s učiteljicam Anom Ernoić i Elom Šprem, koje vode školsku zadrugu, a u radovima će pomoći i učitelj Ivan Loparić.

Tijekom mjeseca travnja našu će područnu školu posjetiti članovi Udruge Gredica iz Varaždina koji su također  partneri u projektu. Oni će pomoći pri sadnji povrća i začinskog bilja, a održat će i prigodno predavanje.

Nakon prvih mjesec dana provođenja ovoga projekta može se reći da i učenici i učitelji uživaju u aktivnostima u prirodi i na svježem zraku. Nadamo se da ćemo  ovime napraviti mali, ali značajan korak prema  kvalitetnijem suživotu s prirodom.

 

Ovoga puta u Fotogaleriji objavljujemo fotografije koje prikazuju izradu tradicijskog plota od šibe, a u idućim izvješćima objavit ćemo i fotozapise ostalih aktivnosti.

Svakako pogledajte!

 

Zahvaljujemo svim roditeljima i učiteljima koji pomažu u realizaciji projekta!

 

Članovi projektnog tima

Danijela Marković

Ana Ernoić

Ela Šprem

Ivan Loparić

Berislav Njegovec

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 31. 3. 2022. 16:22

10. Međunarodni festival Djeca pjevaju - Varaždin 2022.

Poštovani,

ovim Vas putem obaviještavamo da će se snimka 10. Međunarodnog festivala "Djeca pjevaju"  -  Varaždin 2022. premijerno emitirati u nedjelju 03. travnja 2022. u 20:00 sati u programu VTV Televzije. Reprizu 10. Međunarodnog festivala "Djeca pjevaju"  - Varaždin 2022. možete pogledati u petak 08. travnja 2022. u 11:00 sati prijepodne  u programu VTV Televizije nakon emisije Vekerica.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 29. 3. 2022. 14:04

Terenska nastava petih razreda

Učenici petih razreda OŠ Bednja i PŠ Vrbno dana 24.3. obavili su terensku nastavu posjetivši Gaveznicu. Jedini fosilni vulkan u Hrvatskoj,Gaveznica, nalazi se nedaleko centra Lepoglave. Na lokalitetu se mogu vidjeti različiti oblici stijena (sedimentnih, metamorfnih i vulkanskih) zbog čega su nekada čitavo područje zvali Kameni vrh. Vulkan je posljednji puta eruptirao prije 22 milijuna godina. Gaveznica je poznata po nalazištu poludragog kamena ahata kojeg su učenici mogli pronaći i prikupiti po nalazištu.

Ivan Loparić, učitelj geografije

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 25. 3. 2022. 12:18

Županijsko natjecanje iz geografije

Dana 7. ožujka 2022. godine u matičnim osnovnim školama u Varaždinskoj županiji održano je županijsko natjecanje iz geografije. Našu školu predstavljali su Mateo Hranj (5.a) i Bernard Maligec (8.a) te su ostvarili sljedeće rezultate: Mateo Hranj 1. mjesto, Bernard Maligec 3. mjesto.

Oba učenika predložena su za državnu razinu, a odlukom državnog povjerenstva na državno natjecanje poziva se učenik Mateo Hranj.

Čestitamo učenicima na sudjelovanju i ostvarenom uspjehu, a Mateu želimo sreću u daljnjem natjecanju! "

Ivan Loparić, učitelj geografije

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 22. 3. 2022. 12:08

Kaj je naša duša i popiefka

Učenice naše škole Tereza Tušek i Sara Maričić sudjelovale su na 2. smotri dječjeg  kajkavskog pjesništva Kaj je naša duša i popiefka.

Ovogodišnji Festival Ivan Kukuljević Sakcinski održan je on-line  23. ožujka. Na natječaj je pristiglo 217 pjesama,  a izabrano je 40 za objavljivanje u zbirci i izvođenje u virtualnom okruženju.

Na natjecanju učenice su pročitale svoje pjesme koje su objavljene u zborniku Kaj je naša duša i popiefka.

Čestitamo Terezi i Sari. Pjesme pogledajte u fotogaleriji.

                                               Učiteljica Emilija Zagrajski

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 16. 3. 2022. 10:53

Maškare u našoj školi

U utorak, 1. ožujka 2022. godine učenici i djelatnici naše škole obilježili su Fašnik.

Učenici su s radošću dočekali ovaj dan, kako bi maskirani došli u školu. Maštovitim i raskošnim maskama, plesom i pjesmom mali su maškari otjerali strašnu zimu i prestrašili svako zlo.

Nastava pod maskama bila je neobična, smiješna, ali i veoma zanimljiva.

Razigrani i veseli pokladni utorak pamtit ćemo još dugo, dugo…

Naše maškare pogledajte u fotogaleriji!

                                                             

                                                                               Željka Vresk, učiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 2. 3. 2022. 13:24

Upute za sprječavanje i suzbijanje bolesti COVID-19

Hrvatski zavod za javno zdravstvo pripremio je Upute za sprječavanje i suzbijanje bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. kooje se nalaze na slijedećoj poveznici :

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/11/Upute-za-sprje%C4%8Davanje-i-suzbijanje-epidemije-bolesti-COVID-19-vezano-uz-rad-pred%C5%A1kolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-%C5%A1kola-u-%C5%A1kolskoj-godini-2021.-2022.-2.pdf

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 28. 2. 2022. 12:09

Erasmus+ mogućnosti i izazovi

Sudjelovanjem međužupanijskoj konferenciji "Erasmus+ mogućnosti i izazovi" 22.02.2022. u l. OŠ Čakovec realizirali smo značajnu diseminacijsku aktivnost naših projekata. Bila je to prigoda i poslušati iskustva kolega iz VI. OŠ Varaždin, OŠ Belica, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, III. OŠ Čakovec te domaćina, I. OŠ Čakovec. Danijela Ciglar i Davor Hojski, hvala na doprinosu u predstavljanju naših iskustava. Ivana Ružić, hvala na pozivu i izvrsno organiziranoj konferenciji!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 25. 2. 2022. 11:13

Video o samotestiranju

Slijedom dostavljenih puta o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika u nastavku vam dostavljamo poveznicu za video o samotestiranju, koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

VIDEO

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 21. 2. 2022. 11:51

LIDRANO 2022. MEĐUOPĆINSKA SMOTRA PODRUČJA IVANEC

 

Osnovna škola Franje Serta Bednja ove je godine bila organizator međuopćinske smotre LiDraNo na kojoj su se predstavili učenici naše škole i svih okolnih škola (Ivanec, Maruševec, Klenovnik, Lepoglava, Kamenica i Višnjica sa svojim područnim školama). 

Mali kreativci, ljubitelji i čuvari lijepih riječiokupili su se 16. veljače 2022. u našoj školi kako bi sudjelovali na ovogodišnjoj međuopćinskoj smotri.  

Smotru je prigodnim riječima otvorila ravnateljica škole, a događaj su uveličale i naše voditeljice programa, pjevači, plesači i glumci koji su svojim izvedbama u kulturno-umjetničkom programu oduševili nazočne mentore, učenike i članove povjerenstava. Svi su učenici, mentori i članovi povjerenstava dobili zahvalnice te prigodne poklone, a na kraju su se družili na domjenku te razmijenili svoje dojmove. 

Povjerenstvo je imalo nimalo lak zadatak jer je od svih pristiglih radova i nastupa trebalo odabrati nekoliko njih koji će biti pozvani na županijsku smotru. Unatoč velikoj konkurenciji u literarnom izrazu – čak su dvije naše učenice sa svojim pjesmama na bednjanskom govoru predložene za višu razinu. 

To su: 

Sara Maričić – učenica 6.a razreda OŠ Franje Serta Bednja s pjesmom Bednjunsko hižo 

i 

Darinka Hlevnjak – učenica 8.b razreda PŠ Josipa Jedvaja Vrbno s pjesmom Eblauk maga nabo. 

Ponosni smo na uspjeh naših učenica te im želimo puno uspjeha na županijskoj smotri u ožujku.

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 17. 2. 2022. 12:33

OBAVIJEST ZA UČENIKE

OSNOVNA  ŠKOLA FRANJE SERTA BEDNJA

BEDNJA, 15.02.2022.

OBAVIJEST  ZA UČENIKE  

 

Obavještavaju se učenici da drugi dio zimskog odmora za učenike počinje 21. veljače 2022. godine, s tim da redovita nastava počinje 28. veljače (ponedjeljak) po redovitom rasporedu.

Ravnatelj:

Sanja Majcen

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 15. 2. 2022. 11:36

LiDraNO 2022. POZIVNICA Vijest ima dokument u privitku

LiDraNO 2022.

POZIVNICA

 

Osobita nam je čast pozvati Vas

na Međuopćinsku smotru LiDraNO

koja će se održati 16. veljače 2022. u 15:30 sati

u Osnovnoj školi Franje Serta Bednja

 

Predsjednica Povjerenstva

Sanja Majcen

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 15. 2. 2022. 11:32

Obavijest Vijest ima dokument u privitku

S obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo (po modelu A) Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo razradilo je model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika.  

Sukladno navedenom, u privitku se nalaze:

1. Upute o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika

2. Obavijest za roditelje/skrbnike i

3. Obrazac/izjave za roditelje/skrbnike

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 10. 2. 2022. 11:58

Međužupanijska smotra LiDraNo 2022.

       Ove godine, 16. veljače, domaćini smo Međuopćinske smotre Lidrano. Smotra će se održati 16. veljače u 15:30 u Osnovnoj školi Franje Serta Bednja.

S radošću očekujemo sve sudionike!

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 9. 2. 2022. 08:45

Zimske radosti

   Kako bi razveselili naše učenike, te im omogućili boravak na svježem zraku uz bavljenje sportskim aktivnostima dogovorili smo s Gradom Lepoglava i TKIC-om iz Lepoglave klizanje za učenike od prvog do osmog razreda OŠ Bednja i PŠ Vrbno, u vremenu od 25. do 31. siječnja. 

Bilo je zabavno, bilo je zdravo, bilo je izazovno - za većinu učenika prvi susret s ovim sportom. 

Ono što je najvažnije je zadovoljstvo naših učenika, a to smo i postigli. Zahvaljujemo se Gradu Lepoglava i TKIC-u na besplatnom korištenju terena i opreme.

Slike pogledajte u fotogaleriji

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 28. 1. 2022. 11:29

Na klizanju u Lepoglavi

U utorak, 25. siječnja 2022. učenici od 1. do 8. razreda PŠ Josipa Jedvaja iz Vrbna sa svojim su učiteljima bili na besplatnom klizanju u Lepoglavi u jutarnjim satima, u sklopu nastave. Bili su oduševljeni ovim izletom i svi su hrabro nabacili klizaljke i zakoračili na led. Neki su pokazali svoju vještinu klizanja, a neki i vještine padanja. Sve u svemu – odlična ideja i za buduća vremena!

Puni dojmova i u jako dobromu raspoloženju prepričavali su svoje dogodovštine u autobusu, na putu do škole.

VIDEO1                     VIDEO2

Vesna Funda Štefanek

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 27. 1. 2022. 21:28

PROGRAM PRIREDBE OŠ BEDNJA

 1. Najava - Tereza i Nina    VIDEO
 2. Tonka Žirovec – violina – DJETEŠCE NAM SE RODILO  VIDEO
 3. Paula Dubovečak - klarinet  VIDEO
 4. Kiara Hranj –  čita tekst U svakom je Božiću radost i predznak buduće zore  VIDEO
 5. 1. RAZRED – IDE ZIMA – najmlađi u našoj školi najviše se vesele prvim pahuljama i zimi. Poslušajte i pogledajte njihov nastup   VIDEO
 6. Zbor će nas uvesti u čaroliju Božića pjesmom TAMO GDJE SU SNOVI    VIDEO
 7. „DJEČICA PRED JASLICAMA“ naslov je recitala koji će izvesti recitatori nižih razreda    NAJAVA   VIDEO
 8. Melita i pjesma BOŽIĆNA NOĆ  VIDEO
 9.  Zbor s pjesmom SOMEDAY AT CHRISTMAS   VIDEO
 10. Patricija će svirati na klarinetu   NAJAVA     VIDEO
 11. Nikolina svira na klaviru pjesmu PERLIPAJA   VIDEO
 12. Kako su Tin i Lorena sreli zimu pogledajmo u scenskoj igri ZIMA ZIMI ZIMOM ZEBE  VIDEO   VIDEO
 13. Zbor pjeva JINGLE BELLS ROCK   NAJAVA    VIDEO
 14. Pogledajmo i poslušajmo Lorenu, Gabrijela i Dinu   VIDEO
 15. Nika i Jan pjevaju nam SRETNA NOVA GODINA  VIDEO
 16. Zabavite se u z ritmove naše plesne grupe   NAJAVA    VIDEO  VIDEO
 17. Tereza nam pjeva  Sretan ti Božić, narode moj  VIDEO
 18. Čestitka   VIDEO
 19. Ravnateljica gđa. Sanja Majcen VIDEO

Svim uzvanicima želimo blagoslovljene i mirne božićne blagdane uz obilje veselja, sreće, zdravlja kao i uspješnu 2022. godinu

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 23. 12. 2021. 19:58

Čestitka učenika i djelatnika PŠ Vrbno

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 23. 12. 2021. 18:20

PROGRAM PRIREDBE PŠ VRBNO

Bliži nam se najljepši blagdan… a ovo je vrijeme - vrijeme koje moramo posvetiti istinskim životnim vrijednostima kako bismo osjetili pravi smisao Božića.

 1. Advent je vrijeme priprave pa ćemo započeti jednom poznatom adventskom pjesmom Visom leteć koju pjevaju svi učenici 4. – 8. razreda. NAJAVA     VIDEO
 2. Krasnoslov pjesme Badnjak - Renato i Mihael, učenici trećega razreda. VIDEO

3. Krasnoslov pjesme Dođi nam, Božiću - Lea, Laura i Ana, učenice drugoga razreda.   NAJAVA     VIDEO

4.  Ove je jeseni Anđelko, naš osmaš, briljirao na Dragoj domačoj rieči u Ivancu pa slijedi krasnoslov pjesme kojom je osvojio prvo mjesto: Boužić štarego senjom. VIDEO

5. Laura, učenica drugoga razreda i solistica pjeva pjesmu Okitimo grančice. VIDEO

6. Krasnoslov prvašića: Pismo Djedu Božićnjaku i Božićni dar. VIDEO

7. Lutkarska predstava Naše božićne uspomene koja govori o jednoj sasvim običnoj obitelji koja se okupila na Badnjak u spremištu, učenici 2. i 4. razreda.  NAJAVA      VIDEO

8. Tea, Marija i Maja, učenice viših razreda i krasnoslov pjesme Rodio se kralj. VIDEO

9. Tradicijska božićna pjesma Djetešce nam se rodilo u izvedbi pjevačkoga zbora učenika 4. – 8. razreda. VIDEO

10. Čestitka  VIDEO

11. Obraćanje ravnateljice gđe. Sanje Majcen VIDEO

ČESTITKA RODITELJIMA, OSTATKU UŽE OBITELJI, RODBINI, PRIJATELJIMA I SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE:

Neka nam Novorođeni Kralj podari svoj blagoslov i mir,

neka ukloni svaki strah i nemir koji donosi ovo vrijeme

te nam da snage i hrabrosti.

Želimo vam radostan te mirom i ljubavlju ispunjen Božić,

uz blagoslovljenu i uspješnu 2022. godinu!

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 23. 12. 2021. 11:43

Božićni ukrasi

Učenici 7.a  iz Bednje te 7.b PŠ J. Jedvaj Vrbno učili su iz kemije odjeljivanje sastojaka iz homogenih smjesa te su primijenili kristalizaciju za kićenje panoa. Od žice su napravili ukras koji su omotali vunom te su uronili u otopinu kuhinjske soli i vode. Na slici se mogu vidjeti prekrasni ukrasi u koje je uložen trud učenika i roditelja.

                                                           Martina Heček Paska
  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 23. 12. 2021. 11:33

Božić dolazi…

Božić dolazi, a time naše učionice u područnoj školi postaju prave male radionice u kojima vrijedne ruke učenika i učitelja stvaraju razne božićne ukrase kako bi  škola uoči najradosnijeg kršćanskog blagdana izgledala što ljepše.

Cijelog se adventa i učenici i učitelji trude urediti ulaz u školu, predvorje, hodnike i učionice, a cijelo vrijeme vlada izrazito vesela atmosfera i u zraku se osjeća božićni duh.

Kako sve teče, pogledajte u video uratku u nastavku.    

učenici i učitelji PŠ Josipa Jedvaja Vrbno

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 21. 12. 2021. 13:54

OBAVIJEST ZA UČENIKE

Obavještavaju se učenici da zimski odmor traje od 24. prosinca 2021. do 07. siječnja 2022. s time da nastava u II. obrazovnom razdoblju počinje 10. siječnja 2022. godine.
23.12.2021. zadnji je dan nastave u I. obrazovnom razdoblju, te taj dan nema redovite nastave, već ćemo sudjelovati na svečanostima povodom Božića i Nove godine. Svečanost u PŠ Vrbno održati će se u 10:30 sati, a u školi Bednja u 12:00 sati. Prijevoz učenika počet će u Vrbnu u 09:30 sati uobičajenim redoslijedom, a odvoz u 11:40 sati.
Dovoz učenika u Bednji počet će u 10:30 sati, a odvoz učenika kućama u 13:15 sati uobičajenim redoslijedom (školski autobus i redovite linije)
Svi učenici dužni su nazočiti svečanostima.
Prijevoz:
Prebukovje: 10:30h
Meljan: 10:45h
Pleš: 10:55h
Šinkovica: 11:10h
Rinkovec, Benkovec: 11:30h
Šaša: 11:40h

Ravnatelj:
Sanja Majcen

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 20. 12. 2021. 11:47

Medni dan u OŠ Bednja

    Članovi pčelarske udruge Čmalico iz Bednje dana 07.12.2021. održali su zanimljivu i edukativnu prezentaciju o važnosti pčelarstva.

Na edukaciji koja je bila izuzetno edukativna, stručna i motivirajuća sudjelovali su učenici 1. i 2. razreda, te pokazali dobro znanje o proizvodnji meda kao i interes.

Udruga je za svakog učenika osigurala medeni poklon.

 

Hvala medarima!

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 9. 12. 2021. 12:38

Školski medni dan

      U utorak, 7. prosinca 2021. godine učenici 1.a i 1.b razreda sudjelovali su u Programu Školskog mednog dana. Kroz edukativnu prezentaciju Priče sa cvjetne livade učenici su naučili puno o životu pčela, proizvodnji meda te važnosti i značaju pčelarstva.

Program je proveden u svim osnovnim školama u Republici Hrvatskoj povodom obilježavanja dana sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Provedbu Programa Školskog mednog dana omogućilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Naše prvašiće posebno je razveselilo što su na poklon dobili promotivnu vrećicu. U vrećici se nalazila edukativna slikovnica Pčelica Jelica i medo Edo, promotivni letak Med hrvatskih pčelinjaka te teglica meda pakirana u nacionalnu staklenku za med.

                                                                       Učiteljice 1.a i 1.b razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 9. 12. 2021. 09:30

Projekt ''20 dana dobrote 2021.'' u PŠ u Vrbnu

      Projekt 20 dana dobrote već se nekoliko godina provodi u našoj školi tijekom adventa. Cilj mu je potaknuti učenike na iskazivanje dobrote i ljubavi prema drugim ljudima te osvijestiti važnost solidarnosti i činjenja dobrih djela. Prošlih su godina učenici sa svojim učiteljima projektne aktivnosti usmjeravali na svoje starije sumještane. Tako su dvadesetak dana u adventu za djedove, bake i susjede izrađivali božićne ukrase i čestitke, a organizirali su za njih i prigodno druženje u školi.

Ove je godine projekt u područnoj školi osmišljen i proveden na malo drugačiji način nego ranije. Svi učenici područne škole sa svojim su učiteljima odlučili napraviti adventski kalendar u obliku malih poklona za svoju prijateljicu i učenicu Tenu koja polazi 3. b razred, a sada se nalazi na dugotrajnom liječenju u jednoj zagrebačkoj bolnici.

U vremenu prije adventa učenici su dobili 27 kutijica koje su punili svojim radovima, čestitkama, porukama podrške, snimljenim pričama i pjesmama, različitim igrama… Po dogovoru, neke kutijice su učenici oslikavali i punili sami, a neke u paru ili kao grupa. Od velike pomoći bili su im učitelji koji su imali zadaću nabaviti potreban materijal ili se pobrinuti oko nekih drugih detalja.

Gotov adventski kalendar predan je članovima obitelji bolesne djevojčice uoči prve nedjelje adventa. Oni su bili ganuti ovom gestom i svima od srca zahvalili. 

Ovaj je projekt sve oplemenio – kako učenike tako i učitelje. Pokazali smo da uvijek možemo biti “još mrvicu” bolji, a nadamo se da će svaka otvorena kutijica i svaka napisana poruka izmamiti osmijeh na lice naše hrabre “lavice” Tene, kojoj želimo brz oporavak i skoro ozdravljenje!

                               učenici i učitelji Područne škole   Josipa Jedvaja Vrbno

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 8. 12. 2021. 12:54

Sveti Nikola u PŠ u Vrbnu

      U ponedjeljak, 6. 12. 2021. sveti Nikola posjetio je s kutijama punim darova škole u Bednji, Cvetlinu i Vrbnu.

Učenici u PŠ u Vrbnu cijelo su prijepodne uređivali predvorje škole kako bi svetog Nikolu dočekali u što ljepšem okruženju. Kada se pojavio, oduševljenju nije bilo kraja. 
Dio te vesele atmosfere donosimo na fotografijama u Fotogaleriji!
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 8. 12. 2021. 08:57

Međunarodno natjecanje puhača Varaždin Woodwind & Brass

 

1. prosinca 2021. godine je održano  Međunarodno natjecanje puhača Varaždin Woodwind & Brass koje od 2015. organizira Glazbena škola Varaždin s ciljem razvoja umjetničkog djelovanja mladih nadarenih glazbenika, međunarodne kulturne suradnje i razmjene iskustava, te turističke promocije Varaždina, Varaždinske županije i sjeverozapadne Hrvatske.

Varaždin Woodwind & Brass je natjecanje namijenjeno učenicima i studentima kategorije od A do F. Natjecatelji se natječu u šest, odnosno sedam kategorija koje se određuju prema starosti kandidata na dan početka natjecanja. Natjecanje se provodi u disciplinama: tuba, trombon, klarinet, saksofon, oboa, fagot, truba, rog, eufonij i flauta.

Broj zemalja sudionica raste svake godine potvrđujući važnost i međunarodni status Natjecanja. Natjecatelji iz Velike Britanije, Italije, Španjolske, Mađarske, Njemačke, Austrije, Poljske, Turske, Češke, Slovačke, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske samo su neki od sudionika koji su do sada sudjelovali na natjecanju.
Ove godine na Natjecanju je sudjelovalo 452 natjecatelja iz 10 zemalja koje je ocjenjivao ocjenjivački sud sastavljen od 18 eminentnih međunarodnih pedagoga i glazbenika.

Među ovogodišnjim natjecateljima u kategoriji A bila je i Paula Dubovečak, učenica 3. a razreda OŠ Franje Serta Bednja. U konkurenciji 15 natjecatelja naša Paula je osvojila prvo mjesto!                                   

Činjenica da Paula uči svirati klarinet tek treću godinu govori u prilog tome koliko je Paula talentirana, ali i koliko truda ulaže u tu svoju izvanškolsku aktivnost.

Čestitamo Pauli na postignutom uspjehu! Ne sumnjamo da će glazba biti nešto što će obilježiti njen život i želimo joj još puno zadovoljstva i uspjeha na tom putu!

 

Đurđica Krtanjek, učiteljica izvrsna savjetnica

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 6. 12. 2021. 11:41

Kićenje božićnog drvca

Početkom prosinca, mjeseca u kojem  očekujemo svetog Nikolu, slavimo blagdan Božića te ispraćamo staru, a dočekujemo novu godinu, pridajemo znatnu pozornost i prigodnom uređenju prostora u kojem živimo i radimo. 

Naravno da je to djeci posebno veselje!
Zato su učenici 3. a i 4. a razreda naše škole, "logistički" vođeni svojim učiteljicama, angažirano i radosno sudjelovali u kićenju božićnog drvca i prigodnom uređenju hola škole. 
Božićno ozračje naše škole dijelimo s vama fotografijama u Galeriji.
 
Učiteljice Jadranka Hrg i Đurđica Krtanjek
  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 3. 12. 2021. 10:28

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

     17. 11. 2021. u OŠ Bednja i PŠ Vrbno obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje prigodnim programom koji su pripremili učenici 7.b i 8.b razreda sa svojim učiteljima.

Nakon povijesnih činjenica, pročitali su i pjesme koje su napisali nakon čitanja Priča iz Vukovara Siniše Glavaševića.

Svoje su poštovanje iskazali minutom šutnje i paljenjem svijeća u Spomen parku braniteljima Domovinskog rata, ispred škole Bednja i uz križ pokraj mjesne crkve u Vrbnu. Neizostavni dio je bila i molitva za sve poginule branitelje koju je predvodio vjeroučitelj.

U tišini i s mislima o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima učenici i učitelji uputili su se svojim kućama.

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 18. 11. 2021. 09:18

ODLUKA Vijest ima dokument u privitku

o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te  zaposlenika trgovačkih društava i ustanova 

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 13. 11. 2021. 18:34

OBAVIJEST ZA UČENIKE

Obavještavaju se učenici da 18.11.2021. nema nastave zbog državnog praznika Dan sjećanja na žrtvu Vukovar.

Prema odredbi Varaždinske županije 19.11.2021. ( petak ) nastava se održava online.

Svi učenici dužni su sudjelovati na nastavi prema rasporedu sati koji je važeći za petak.

Redovita nastava u školi je 22.11.2021. ( ponedjeljak ). Dan sjećanja na žrtvu Vukovar obilježit će se paljenjem svijeća te odlaskom do spomenika palim braniteljima na Bednji, odnosno do križa na groblju u Vrbnu dana 17.11.2021.

 

Bednja u 10:45

Vrbno: prema dogovoru učitelja.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 13. 11. 2021. 18:31

Prva nagrada na Dragoj domačoj rieči 2021. u Ivancu Vijest ima dokument u privitku

      Na 41. književni natječaj Draga domača rieč 2021. koji uspješno priređuje Gradska knjižnica i čitaonica „Gustav Krklec“ iz Ivanca prijavilo se dvoje učenika naše škole: Darinka Hlevnjak i Anđelko Polančec, oboje učenici 8.b razreda naše područne škole.

Na natječaj se javilo ukupno 114 autora s 204 rada; 38 odraslih autora poslalo 108 radova, a iz 13 škola pristiglo je 96 dječjih radova od 77 autora. Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: dr. sc.  Mirjana Posavec, Iskra Petak, dipl. bibl. i urednica Vesna Matišić za objavljivanje u Zborniku odabralo je 56 najboljih radova. 

Darinka Hlevnjak napisala je pjesmu Eblouk mego nebo, a Anđelko Polančec pjesmu Buožić štarego senjom.

Darinka i Anđelko su pozvani te su sudjelovali i na završnoj svečanosti koja se održala 5. studenog 2021. u 18 sati u Kinodvorani Ivanec. Tijekom te svečanosti ugodno nas je iznenadila objava nagrađenih radova i autora jer je Anđelkova pjesma osvojila prvu nagradu.

 

Čestitke našim pjesnicima, a posebno Anđelku - koji ulažu trud u očuvanje bednjanskoga kaja!!!

 

Pjesmu Buožić štarego senjom možete pročitati u rubrici Dječje stvaralaštvo, a fotografije sa završne priredbe pogledajte u Fotogaleriji.

 

učiteljica Vesna Funda Štefanek

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 11. 11. 2021. 14:41

Obavijest za učenike

Organizacija nastave od 8. studenog 2021. godine  se nastavlja provoditi sukladno Godišnjem planu i programu rada škole, odnosno nastava u školi (model A).

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 5. 11. 2021. 10:56

Nacionalni kviz za poticanje čitanja Šest autora traži čitatelja

      Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje organizirano s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole. Kviz se realizira putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i u suradnji s Gradskom knjižnicom Subotica, a tradicionalno se provodi u Mjesecu hrvatske knjige. Od 1998. godine organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba - Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice. Od 2011. godine kviz se provodi online, a od 2019. godine prilagođen je i prikazu na pametnom telefonu.

Ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige održava se u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. U fokusu ovogodišnje manifestacije su hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto: „Ajmo hrvati se s knjigom!“

Kviz predstavlja tri knjige različitih žanrova koje će obogatiti dječje znanje, predstaviti tri hrvatska pisca i tri hrvatska ilustratora, a djeca će uz online izvore informacija moći puno naučiti o knjigama, njihovim piscima i ilustratorima, temama, likovima.

Djela koja su predstavljena tim kvizom su:

 • Danijela Pavlek: Knjiga recepata za pilotiranje kroz djetinjstvo (ilustracije Vanda Čižmek)
 • Mladen Kopjar: Moj tata Indijanac (ilustracije Davor Pavelić)
 • Ivana Adlešić Pervan: Učim letjeti, a nemam krila (ilustracije Branka Hollingsworth Nara)

Kviz je bio otvoren za rješavanje u razdoblju od 13. rujna do 22. listopada 2021. godine. Popis pobjednika je objavljen na mrežnoj stranici kviza 2. studenoga 2021. godine.

Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja održat će se 15. studenoga 2021. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u okviru završnice Mjeseca hrvatske knjige. U prigodnom kulturnom programu održat će se modna revija kao završni dio projekta Odijelo za čitanje koji Knjižnice grada Zagreba provode u suradnji sa Školom za modu i dizajn. Na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja javno se izvlače glavna i utješne nagrade, uz prigodan kulturni program. Knjige predstavljene kvizom za glavnu i utješne nagrade, kao i prigodne darove osiguravaju Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, umjetnička organizacija Knjigohvat i izdavačka kuća Školska knjiga.

S obzirom na epidemiološke prilike, završna svečanost održat će se s ograničenim brojem uzvanika, a djeca će javno izvlačenje nagrada moći pratiti putem YouTube kanala Knjižnica grada Zagreba.

Ove godine su zainteresirani učenici Područne škole Josipa Jedvaja u Vrbnu uključeni u medijsku grupu sudjelovali u ovom natjecanju. Prijavili su se i riješili ovaj kviz: Marija Bukvić, Benjamin Lonjak, Marin Smrečki, Dario Mateuš, Sebastijan Grabar, Darinka Hlevnjak i Silvio Lonjak.

Među pobjednicima na listi školskih knjižnica svoje je mjesto dobio Silvio Lonjak, učenik 8.b razreda.

Fotografiju sudionika pogledajte u foto-galeriji.

Čestitamo svim sudionicima na pažljivom čitanju i upornosti, a Silviju želimo sreću na javnom izvlačenju nagrada.

                                        učiteljica Vesna Funda Štefanek

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 4. 11. 2021. 12:47

Terenska nastava iz povijesti

    Učenici od petog do sedmog razreda matične i područne škole 28.10.2021. sudjelovali su na terenskoj nastavi i posjetili Muzej evolucije i neandertalaca u Krapini.

Po dolasku u Muzej zajedno su pogledali film o krapinskim neandertalcima. Podijeljeni u tri grupe započeli su sa obilaskom muzejskog postava. Na početku su upoznali Krapinu s kraja 19. stoljeća i saznali detalje o tome kako je  Dragutin Gorjanović Kramberger pronašao kosti neandertalaca, životinja i kamenih alata. Vidjeli su najsačuvanije replike kostiju neandertalaca. Nakon toga su gledali film o stvaranju svemira, postanku naše galaksije, planeta Zemlja i pojavi života na Zemlji. Upoznali su  prve živuće organizme i naučili o pojavi i izumiranju dinosaura. Izumiranjem dinoasura pojavljuju se prvi sisavci na našoj planeti pa i prvi čovjekovi pretci. Replike predaka čovjeka u  prirodnoj veličini omogućile su učenicima da razumiju i bolje u shvate  evoluciju čovjeka. Najzanimljiviji dio u Muzeju bio im je prikaz skupine neandertalaca iz Krapine u prirodnoj veličini. Lutke koje ih predstavljaju napravljene su od gume vrlo slične ljudskoj koži, dok su dlake i kosa na njima ljudske. Obilaskom muzeja naučili su o njihovom izgledu, načinu života, ponašanju, bolestima, prehrani, obredima prilikom ukopa, izumiranju… Po završetku obilaska mogli su kupiti suvenir kao uspomenu na posjet Muzeju. Izlaskom iz Muzeja uputili su se na  nalazište  na Hušnjakovu brijegu gdje su u izvornoj stvarnosti mogli vidjeti ostatke polušpilje u kojoj je Kramberger pronašao ostatke neanderatalaca. Razrednom fotografijom na prostoru polušpilje završio je prvi dio terenske nastave, drugi dio nastave učenici će imati u razredu prilikom čega će analizirati viđeno i dati povratnu informaciju o viđenom.

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 2. 11. 2021. 09:52

OBAVIJEST UČENICIMA 1. A

Nastava na daljinu će se odvijati preko slijedeće poveznice. Klikom na poveznicu se otvaraju razredne stranice sa predmetima gdje će se nalaziti upute.
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 29. 10. 2021. 08:23

OBAVIJEST ZA UČENIKE

OSNOVNA ŠKOLA FRANJE SERTA BEDNJA
BEDNJA, 25.10.2021.

OBAVIJEST ZA UČENIKE

Obavještavaju se učenici da 01.11.2021. nema nastave zbog blagdana Svi sveti. Od 02.11.2021. do 03.11.2021. traje jesenski odmor za učenike. 04. i 05. 11. 2021. nema fizičke nastave u školi, već se prema preporuci Varaždinske županije nastava dana 04. i 05.11.2021. održava prema važećem rasporedu online. Svi učenici dužni su sudjelovati u nastavi na daljinu. Redovita nastava počinje 08.11.2021. u školi, po redovitom rasporedu.

Ravnatelj:
Sanja Majcen

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 28. 10. 2021. 18:59

Stigla nam je jesen

Jesen je stigla. Zemlja nam je podarila mnoštvo plodova. Učenici 4.a razreda su joj na tome zahvalili. 

Slike pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 20. 10. 2021. 10:18

Posjet Gradskoj knjižnici i pekari Klasje u Lepoglavi

      U petak, 15. listopada 2021. godine učenici 1. a razreda OŠ Franje Serta i 1. b razreda PŠ Josipa Jedvaja Vrbno bili su na izvanučioničkoj nastavi u Lepoglavi.

Posjetili su Gradsku knjižnicu Ivana Belostenca kako bi se odmalena potaknuli na druženje s knjigom i čitanjem. Ravnateljica knjižnice upoznala je učenike sa zanimanjem knjižničara/knjižničarke, učenici su uočili razliku između gradske i školske knjižnice te su naučili kako se posuđuju i čuvaju knjige. S velikom su znatiželjom razgledavali slikovnice i stripove te poslušali zanimljivu priču koja govori o različitosti.  Vjerujemo da je ovaj posjet knjižnici tek početak jednog lijepog prijateljstva s knjigom.

 Budući da se u mjesecu listopadu obilježava Dan kruha učenici su sa svojim učiteljicama posjet nastavili u pekari Klasje. Učenici su je razgledali s velikim zanimanjem i tijekom razgledavanja pažljivo su slušali priču o nastanku kruha, peciva i ostalih pekarskih proizvoda. Uz pomoć gospođe Ane i gospođice Kristine, učenici su se i sami okušali u izradi različitih pekarskih proizvoda koji su se potom stavili peći. Posebno su se oduševili pletenicama i perecima koje su sami izradili. Mnogi od njih su bili veoma uspješni u radu, pa se nadamo da će netko postati pekar/pekarica kad odrastu.

Za kraj posjeta gđa. Ana počastila je sve učenike s raznim proizvodima pekare, a učenici su joj zahvalili prigodnim pjesmama.

Izvanučionička nastava bila je učenicima vrlo poučna i sadržajna te su se kućama vratili s puno lijepih utisaka.

Kako nam je bilo pogledajte u Fotogaleriji.

                                               Učiteljice: Željka Vresk i Stanislava Cerovčec

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 15. 10. 2021. 18:15

Radionica izrade jesenskih svjetiljki

      Jesen je u punom zamahu, što se vidi na svakome koraku. Kiša rominja, zahladilo je, lišće poprima prekrasne tople boje...

Potaknuti tim jesenskim motivima, učenici kombiniranog razrednog odjela u PŠ u Vrbnu su zajedno sa knjižničarem B. Njegovcem održali u ponedjeljak, 11. 10. 2021. vrlo zanimljivu radionicu.
Najprije su knjižničaru izrazili svoj doživljaj jeseni crtežima, a zatim su čitali pjesme o jeseni. Nakon razgovora o pjesmama krenuli su na realizaciju  stvaralačkog zadatka, a on je bio izraditi svjetiljku od staklenki i lišća tehnikom decoupagea.
Kako je sve teklo, pogledajte u Fotogaleriji!
  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 12. 10. 2021. 08:13

Termini testiranja za centre izvrsnosti Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je informacija o terminima testiranja za centre i programe izvrsnosti Varaždinske županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 29. 9. 2021. 12:33

Program za doček prvašića u PŠ u Vrbnu

    Ponedjeljak, 6. 9. 2021., bio je poseban dan za sedmero učenika u PŠ u Vrbnu koji su prvi puta krenuli u školu. Da bi se što ugodnije osjećali i da bi im taj dan ostao u posebnom sjećanju, učenici kombiniranog razrednog odjela pripremili su za njih kratki program dobrodošlice koji se sastojao od dvije pjesme i jedne recitacije, a prigodnim im se riječima obratila i ravnateljica škole. Učiteljica je za njih pripremila male poklone iznenađenja.

Dočeku prvašića nazočio je i predsjednik Vijeća Općine Bednja, gospodin Vladimir Kramarić.
Zahvaljujemo svima koji su našim prvašićima uljepšali ovaj poseban dan, a njima želimo puno petica novih prijatelja!
  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 8. 9. 2021. 08:50

Doček učenika prvog razreda

Stigla nam je nova školska godina i novi učenici - prvašići. U ponedjeljak 6. rujna u holu škole za njih je upriličen mali program dobrodošlice na kojem je prisustvovao predsjednik vijeća Općine Bednja Vladimir Kramarić. Općina Bednja finacirala je radne bilježnice za učenike prvih razreda OŠ Bednja i PŠ Vrbno, te je im je osigurala besplatnu prehranu u školskoj kuhinji za mjesec rujan. 

Ovim putem zahvaljujemo Općini Bednja a našim novim učenicima želimo puno uspjeha u njihovom školovanju i što ljepši boravak u školi.

Slike pogledaje u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Berislav Njegovec  datum: 6. 9. 2021. 11:29

Obavijest

Poštovani roditelji, dragi učenici!

 

Školska godina 2021./22. počinje 06. rujna 2021. godine. Učenici predmetne nastave u Bednji dolaze na nastavu u 08:00 h, a učenici razredne nastave 2.-4. razreda u 08:50 h.

Učenici 2.-8. razreda PŠ Vrbno prvi dan nastave dolaze u školu u 09:00 h.

Izuzetak su učenici 1. razreda koji sa roditeljima dolaze u školu u 09:00 h (Bednja) i u 10:00 h (Vrbno).

Povratak kućama (zajednički) za učenike škole Bednja je u 10:00 h, a za učenike PŠ Vrbno u 10:45.

Ostale dane prijevoz je organiziran prema Rasporedu prijevoza kojeg možete vidjeti na stranicama škole.

Prvi dan nastave učenici donose u školu papuče te školske torbe kako bi udžbenike  mogli ponijeti kućama. Školska kuhinja počet će s radom 07.09.2021. te molim da sa djecom dogovorite konzumaciju doručka i glavnog obroka.

Cijena doručka je 3,00 kn, a glavnog obroka 5,00 kn. Učenici koji zbog zdravstvenih problema donose svoju hranu isto mora biti higijenski zbrinuta.

Svi učenici koji su zadovoljili kriterije Projekta besplatne prehrane oslobođeni su plaćanja glavnog obroka.

Sve roditelje pozivam da potaknu svoju djecu da doručak i glavni obrok konzumiraju u školi jer se trudimo da bude zdrav i prihvatljiv učenicima.

Produženi boravak za učenike 1.-4. razreda na Bednji počet će s radom 07.09.2021. Bit će prilagođen sa rasporedom učenika razredne nastave. Cijena koju plaća roditelj je 350,00 kn. Učenik može biti zbrinuti do 17:15h u produženom boravku.

HZJZ izdao je Upute za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, te u nastavku slijede odrednice kojih se moramo svi zajedno pridržavati, te Vas  molim da ih proučite zajedno sa svojom djecom iako će sa odrednicama i uputama učenici biti upoznati i u školi od strane razrednika.

Opuštenije mjere u održavanju odgojno obrazovnog procesa

-Dopušteno je miješanje učenika različitih razreda koji su slične dobi – ukidaju se „balončići“.

-Omogućeno održavanje DOP-a, DOD-a, INE u školi, produženi boravak učenika različitog uzrasta

-Omogućeno je održavanje nastave u kabinetima, odnosno specijaliziranim učionicama

-Omogućeno uobičajeno održavanje TZK-a i svih sportskih aktivnosti unutar škole

-Omogućeni fizički roditeljski sastanci u školi

 

UPUTE KOJIH SE MORAMO PRIDRŽAVATI

(učenici, roditelji, učitelji i svi zaposlenici škole):

 

-Ne slati u školu dijete ako ima povišenu temperaturu, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolju ili ako netko od ukućana ima navedene simptome.

-Ako učenik ima izrečenu samoizolaciju ili netko od ukućana.

-Temperaturu učenici i zaposlenici mjere kod kuće i pri bilo kakvom znaku bolesti NE DOLAZE U ŠKOLU.

-Obavezna je dezinfekcija ruku i obuće na ulasku u školu, te pranje ruku sapunom i vodom ili dezinfekcija istih prije jela te nakon korištenja toaleta.

-Obavezna je što veća fizička distanca između učenika i zaposlenika 1,5 m najmanje.

-Preporuča se planiranje dvosata i trosata u rasporedu sati.

-Konzumiranje obroka organizirat će se u intervalima po 10 minuta za 2 razredna odjela.

-Ne preporuča se ulazak roditelja u školsku ustanovu (izuzev učenika 1. razreda prva 2 tjedna prilagodbe ili ako se radi o učeniku s teškoćama.) Roditelj obavezno nosi masku te poštuje higijenske upute škole.

-Roditelj može u školskoj ustanovi ostati najdulje 15 minuta, izuzev ako je organiziran fizički roditeljski na kojem se obavezno moraju poštovati upute (maske, fizička distanca).

-Učenike je potrebno educirati da što manje dodiruju predmete oko sebe, kao i da ograniče dijeljenje školskog pribora te da održavaju preporučenu fizičku udaljenost.

-Kako bi učenici mogli što kvalitetnije sudjelovati u nastavi koristit ćemo specijalizirane učionice uz uvjet da će učenici PN nositi maske, dok ostali učenici ne nose maske. Ovo se ne odnosi na PŠ Vrbno jer je mali broj učenika.

 

Zaposlenici škole koji NISU preboljeli COVID-19 i NISU cijepljeni dužni su nositi maske tokom radnog vremena.

Svi učenici – putnici DUŽNI SU kada koriste prijevoz nositi maske.

Preporuka je da se što više nastave (ako je moguće) odvija na otvorenom.

Učenik kod kojeg je tijekom nastave uočen neki od simptoma bolesti smješta se u prostoriju za izolaciju, te se o istom obavještava roditelj koji je dužan organizirati dolazak po učenika.

Ako je neki učeni zaražen COVID-19 u samoizolaciju ide zaraženi učenik, te učenici iz RO koji su zaraženom učeniku u najbližem okruženju i učenici koji su sa zaraženim sjedili u organiziranom prijevozu.

Roditelj je dužan ako je primijetio neke od simptoma COVID-a kod svog djeteta javiti se telefonom obiteljskom liječniku te školskoj ustanovi.

 

O propisanoj dezinfekciji i higijeni školskog prostora brigu će voditi tehničko osoblje škole prema uputama HZJZ.

 

Sigurna sam da ćemo biti odgovorni u provođenju Uputa kako bi svi ostali zdravi te ostali obavljati odgojno-obrazovni rad u školi.

 

Radujemo se novoj školskoj godini, susretu sa našim učenicima – vašom djecom i dobroj suradnji roditelja i škole.

 

Ravnatelj:

         Sanja Majcen

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 30. 8. 2021. 12:42

Vozni red autobusa Vijest ima dokument u privitku

Vozni red autobusa je u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 27. 8. 2021. 09:05

Obavijest za roditelje

I ove školske godine bit će organiziran produženi boravak za učenike 1.-4. razreda. Dnevni početak rada produženog boravka bit će prilagođen rasporedu učenika, a trajati će do 17:00 sati uz ponuđeni ručak. Cijena koju plaća roditelj ne mijenja se i ostaje ista – 350,00 kn mjesečno. Zainteresirani roditelji molim da se jave učiteljici Ireni Lonjak Capek na broj mobitela: 099 720 6555 u vremenu od 09:00 -14:00 sati zaključno sa 02.09.2021. godine. Produženi boravak počet će sa radom 07.09.2021. godine.

Ravnatelj:

Sanja Majcen

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 23. 8. 2021. 10:16

Financiranje nabave drugih obrazovnih materijala učenicima osnovnih škola članovima kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade za šk. god. 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ingrid Cindori  datum: 18. 8. 2021. 13:10
» Arhiva naših vijesti    
 


Važni dokumenti

COVID-19

Kalendar
« Travanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


 

 


Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2014.

Ukupno: 171227
Ovaj mjesec: 695
Ovaj tjedan: 58
Danas: 10
preskoči na navigaciju